Update

Google Karte daju veću kontrolu pomoću plave točke

Karte uvode nekoliko novih načina kojima će korisnicima omogućiti veću kontrolu nad njihovim osobnim podacima.
Sci-Tech / Internet | 13. 12. 2023. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google najavljuje nova ažuriranja u Google Kartama koja bi korisnicima trebala pružiti veću kontrolu.

Stiže mogućnost brisanja svih korisničkih podataka koji se odnose na određenu lokaciju izravno u Kartama. Trenutno je moguće ukloniti lokaciju s vremenske crte, ali ako je korisnik koristio Karte za pregled te lokacije i upute, ti podaci će i dalje postojati u unutar Google aktivnosti na webu i u aplikaciji (ako je opcija omogućena). S novom opcijom moći će se obrisati sve povezane informacije u jednom koraku.

Druga novost vezana je uz plavu točku tj. trenutnu lokaciju korisnika koja će sada služiti za pristup kontrolama lokacije. Kako bi se provjerile postavke Povijesti lokacije ili Vremenske crte te je li korisnik dao Kartama pristup lokaciji uređaja bit će dovoljno dodirnuti plavu točku i vidjeti sve postavke lokacije, javlja Bug.

Mogućnost brisanja aktivnosti vezanih uz lokaciju te nove kontrole s plavom točkom uvode se na iOS i Android uređaje u nadolazećim tjednima.

Vremenska crta u Google Kartama pomaže korisniku da se prisjeti mjesta na kojem je bio, a dio je postavke Povijest lokacije. Iako je riječ o opciji koja je po zadanim postavkama isključena, mnogi korisnici su je uključili kako bi imali pregled posjećenih mjesta.

Google navodi kako će se od sada podaci vezani uz vremensku crtu spremati izravno na uređaj, umjesto u oblaku, čime će korisnik imat veću kontrolu nad svojim podacima.

Osim toga, skraćuje se zadano vrijeme automatskog brisanja povijesti korisnika i lokacije sa 18 mjeseci na tri mjeseca. Ukoliko korisnik želi zadržati podatke, ovo razdoblje se može produžiti ili se opcija automatskog brisanja može isključiti.

Kopirati
Drag cursor here to close