Hands on/unboxing/review

FOTO/VIDEO | Samsung Galaxy S24 na testu – mala zvijer!

Samsung Galaxy S24 je impresivan pametni telefon koji nudi izvanredne performanse, vrhunsku kameru i dugotrajnu bateriju.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 03. 2024. u 11:15 Ivica Šimunović / Zdravko Jakiša | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mala zvijer – tako bi se u dvije riječi mogao opisati naš dojam nakon testiranja Samsung Galaxy S24 smartphonea, koji smo dobili u ruke zahvaljujući zastupništvu Samsunga u BiH.

Video: Bljesak.info

Prilikom prvog uzimanja mobitela u ruku odmah vas ostavi impresioniranim dizajnom. Sa staklenim leđima i elegantnim metalnim okvirom, uređaj izgleda luksuzno i sofisticirano.

Osim toga, vrlo je lagan, ali dovoljno stabilan, što sugerira izdržljivost i kvalitetu izrade.

Foto: Bljesak.info / Iznimno lijepo leži u ruci

Ekran je bio prva stvar koja nam je privukla pažnju. Samsung Galaxy S24 dolazi s velikim 6.2-inčnim Dynamic AMOLED 2X ekranom koji pruža žive boje i izuzetnu oštrinu s rezolucijom od 2340 x 1080 piksela. Gledanje videozapisa na ovom mobitelu pravo zadovoljstvo.

Foto: Bljesak.info / Čitanje Bljeska na S24 je pravi užitak

Brzina i responsivnost su bile impresivne. Samsungov najnoviji procesor uz podršku 8 GB RAM-a osiguravao je glatko izvođenje aplikacija i brzo prebacivanje između različitih zadataka. Bez obzira na to što radite - surfanje internetom, slanje poruka, gledanje videa - Samsung Galaxy S24 se nosio s tim bez ikakvih problema.

Foto: Bljesak.info / Ekran premium klase

Međutim, nije se pokazao idealnim kada su u pitanju video igrice. U nekoliko navrata doživjeli smo glitch, što će kod ljubitelja igrica sigurno izazvati frustracije i smanjiti korisnički dojam.

Inače, radilo se o igrici Call of Duty Mobile, koja je, kako je to izgledalo, bila prezahtjevna za ovaj mobitel. Imajući u vidu da se radi o top klasi Samsungovog uređaja, moguće je da će to biti popravljeno već sa sljedećim ažuriranjem.

Foto: Bljesak.info / Pakiranje u kojemu dolazi mobitel

Jedna od najvećih prednosti ovog uređaja definitivno je njegova kamera. Trostruka kamera omogućava hvatanje izuzetnih fotografija u različitim uvjetima osvjetljenja, a poboljšane značajke poput noćnog načina rada osiguravaju da svaka fotografija bude jasna i oštra.

Foto: Bljesak.info / Trostruka kamera za vrhunske fotke

Impresionirao nas je i mogućnošću optičkog zumiranja, što je dodalo dodatnu dubinu iskustvu fotografiranja.

Glavna kamera je rezolucije 50,0 MP + 10.0 MP + 12.0 MP, a što se tiče zuma glavne kamere tu je optički zum 3x, zum optičke kvalitete 2x (omogućeno senzorom Adaptive Pixel), digitalni zum do 30x. Rezolucija prednje kamere je 12.0 MP.

Foto: Bljesak.info / Kamera je vrhunska

Kada su u pitanju videozapisi, rezolucija reprodukcije videozapisa je UHD 8K (7680 x 4320) 60fps, a format reprodukcije videozapisa MP4, M4V, 3GP, 3G2, AVI, FLV, MKV, WEBM.

Foto: Bljesak.info / Fotografija urađena Samsung Galaxy S24 mobitelom

Usporeno snimanje ovaj mobitel radi na 240fps @FHD, 120fps @UHD.

Baterija je još jedan veliki plus ovog uređaja. Kapacitet od 4000 mAh osigurava dugotrajnu autonomiju, što je bio oslobađajući osjećaj znati da telefon neće brzo ostati bez baterije, čak i uz intenzivnu upotrebu.

Foto: Bljesak.info / Fotkanje je pravo zadovoljstvo

Službeno, kada je u pitanju baterija, navodi se da je vrijeme upotrebe interneta do 25 sati, vrijeme reprodukcije videozapisa do 29 sati te vrijeme reprodukcije audiozapisa do 78 sati.

Iako je Samsung Galaxy S24 izvrstan telefon, ne donosi ništa posebno novo kada su u pitanju inovacije u odnosu na svoje prethodnike. Dok je sve što nudi visoke kvalitete, nedostatak nečega što bi zaista zapanjilo bio je malo razočaravajući.

Foto: Bljesak.info / Žive boje na ekranu prilikom fotografiranja

Međutim, to bi se moglo promijeniti kada dođe novi update koji bi sa sobom mogao donijeti korištenje AI alata.

U konačnici, Samsung Galaxy S24 je impresivan pametni telefon koji nudi izvanredne performanse, vrhunsku kameru i dugotrajnu bateriju.

Dok ga ne bismo preporučili ljubiteljima videoigrica, Samsung Galaxy S24 svakako zaslužuje pažnju svih onih koji žele lagan, stabilan i brz mobitel sa vrhunskom kamerom i baterijom koja vas neće iznevjeriti.

*Stavovi izneseni prilikom ovog review-a isključivo su stavovi autora i ni u kojem obliku ne odražavaju stav tvrtke Samsung i Samsungovog zastupništva za BiH.

Detaljni Review: Samsung Galaxy S24

  • Specifikacije: Verzija 8GB/256GB
  • Dimenzije: (VxŠxD, mm) - 147.0 x 70.6 x 7.6
  • Težina (g) - 167

Dobre Strane

Izvanredan ekran: Samsung Galaxy S24 dolazi s AMOLED ekranom veličine 6.8 inča koji pruža žive boje, duboku crnu i visoku razlučivost. Rezolucija od 1440 x 3200 piksela osigurava jasan i oštar prikaz.

Snažne performanse: Pokreće ga najnoviji Samsung-ov procesor uz podršku 8 GB RAM-a, što rezultira glatkim i brzim radom. Aplikacije se otvaraju brzo, a multitasking je fluidan.

Velika pohrana: Verzija sa 256 GB interne pohrane omogućava korisnicima prostor za spremanje velike količine podataka, aplikacija, i medijskih datoteka.

Dual sim i e-sim: S24 podržava Dual SIM sa tipom uutora za SIM - SIM 1 + SIM 2 / SIM 1 + eSIM / Dual eSIM.

Kamera vrhunske kvalitete: Samsung Galaxy S24 opremljen je snažnom trostrukom kamerom koja omogućava hvatanje izuzetnih fotografija i videozapisa u različitim uvjetima osvjetljenja. Poboljšane značajke poput noćnog načina rada i optičkog zumiranja dodatno poboljšavaju iskustvo fotografiranja.

Robustna baterija: Baterija kapaciteta 4000 mAh pruža dugotrajno trajanje baterije, omogućavajući korisnicima korištenje uređaja tijekom cijelog dana bez potrebe za punjenjem.

Izdržljivost i dizajn: Samsung Galaxy S24 ima moderni dizajn s visokokvalitetnim materijalima izrade. Također posjeduje otpornost na vodu i prašinu, što ga čini idealnim za svakodnevnu upotrebu.

Loše strane

Glitch-anje prilikom igranja igrica: Trzanje se pojavljuje kada se igra neka zahtjevnija igrica, što bi moglo smetati ljubiteljima video igara na mobilnim uređajima. Za ljubitelje igrica bolja je opcija S24 Ultra.

Nedostatak inovacija: Iako je Samsung Galaxy S24 vrhunski uređaj, ne nudi revolucionarne inovacije koje bi ga istaknule u odnosu na prethodnike. Neki korisnici mogu osjećati nedostatak atraktivnih novih značajki.

Kopirati
Drag cursor here to close