Tko laže?

Digitalni tragovi bit će dokaz na sudu

Prema mišljenju ministarstava unutarnjih poslova njemačkih saveznih zemalja, TV prijemnici, hladnjaci ili govorni asistenti poput Alexe koji su povezani s internetom, konstantno pohranjuju vrijedne podatke koji bi mogli biti od koristi za sigurnosne
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 06. 2019. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministri unutarnjih poslova njemačkih saveznih pokrajina žele zakonske promjene koje bi omogućile upotrebu digitalnih podataka s uređaja poput asistenata Siri ili Alexa, ali i uređaja koje potpadaju pod kategoriju „Smart Home“ poput hladnjaka ili TV prijemnika, kao dokazni materijal pred sudom, javljaju mediji grupe Redakcijska mreža Njemačke u srijedu, prenosi Hina.

"Digitalni tragovi su sve važniji elementi pri otkrivanju kapitalnih delikata ili terorističkih komplota“, stoji u izvješću o kojem bi trebalo biti razmatrano na konferenciji ministara unutarnjih poslova 12. lipnja a koje je Redakcijska mreža Njemačke dobila na uvid.

Prema mišljenju ministarstava unutarnjih poslova njemačkih saveznih zemalja, TV prijemnici, hladnjaci ili govorni asistenti poput Alexe koji su povezani s internetom, konstantno pohranjuju vrijedne podatke koji bi mogli biti od koristi za sigurnosne službe.

Digitalni dokazi bi smjeli biti istraživani samo na sudski nalog. Prema istom izvješću, ministri unutarnjih poslova računaju s otporom saveznog i pokrajinskih ureda za zaštitu osobnih podataka.

Kopirati
Drag cursor here to close