USA

Blokirana prodaja pametnih satova Applea

Američki regulator utvrdio je u listopadu da je Apple prekršio dva Masimova patenta...
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 12. 2023. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neovlašteno korištenje tehnologije za mjerenje razine kisika u krvi zaustavilo je prodaju Appleovih pametnih satova u SAD-u nakon spora s proizvođačem medicinskih uređaja Masimom. Masimo je optužio tehnološkog diva da mu otima ključne radnike i neovlašteno koristi njegovu tehnologiju za mjerenje razine kisika u krvi, objašnjava BBC.

Američki regulator utvrdio je u listopadu da je Apple prekršio dva Masimova patenta i zabranio je prodaju pametnih satova s aplikacijom baziranom na Masimovoj tehnologiji, uz diskrecijsko pravo Bijele kuće na veto do Božića. Početkom prosinca Apple je "preventivno" uklonio uređaje s internetske stranice i trgovina u SAD-u te najavio žalbu na odluku regulatora, prenosi Hina.

Ured predstavnice za vanjsku trgovinu Katherine Tai objavio je jučer da su odustali od intervencije nakon "temeljitih konzultacija". Apple je zatražio da se zabrana odgodi dok carinska uprava ne utvrdi jesu li patenti prekršeni i u izmijenjenim verzijama satova koje ne koriste Masimovu tehnologiju.

Apple je ugradio spornu aplikaciju u većinu satova prodanih od 2020. uz iznimku jeftinijeg modela SE. Carinska uprava trebala bi donijeti odluku 12. siječnja, prema Appleovom glasnogovorniku. Glasnogovornik Masima smatra odluku "pobjedom u borbi za integritet američkog sustava registracije patenata i, u konačnici, za američke potrošače".

Kopirati
Drag cursor here to close