Izazovi odgoja djece u digitalno doba

BH Telecom i Samsung vas vode na edukativno predavanje dr. Ranka Rajovića

Predavanje dr. Rajovića će se održati u sportskoj dvorani Novo Sarajevo sa početkom u 18:00 sati, a namijenjeno je prvenstveno roditeljima ali i ostalim građanima zainteresiranim za ovu temu.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 12. 2019. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji kompanija BH Telecom i Samsung, u petak, 13. decembra će se u Sarajevu održati besplatno edukativno predavanje jednog od najvećih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod djece, dr. Ranka Rajovića na temu ''Izazovi odgoja djece u digitalno doba''.

Predavanje dr. Rajovića će se održati u sportskoj dvorani Novo Sarajevo sa početkom u 18:00 sati, a namijenjeno je prvenstveno roditeljima ali i ostalim građanima zainteresiranim za ovu temu.

Roditelji su više nego i jedna druga skupina društva suočeni sa izazovima digitalnog doba. Tehnologija, odnosno pametni telefoni su nam donijeli velike pomake i uveliko olakšali život. Međutim, roditelji su svjedoci i negativnih efektata korištenja, odnosno prekomjernog korištenja pametnih telefona, posebno kada je riječ o djeci mlađeg uzrasta. Definitivno, tehnologiju treba upotrebljavati racionalno i s ciljem razvoja osobnog integriteta, znanja i mogućnosti, ali se roditelji na tom putu suočavaju sa brojnim nedoumicama.

Odgovore na brojne izazove daju upravo predavanja dr. Ranka Rajovića koji je jedan od najvećih stručnjaka i najtraženijih predavača u regiji u oblasti razvoja i odgoja djece, a njegov sustav učenja NTC potiče zdrav razvog mozga kod djece, podržava potencijale djeteta, a dječije igre smatra ključnim faktorom za razvoj inteligencije.

Profesor svoje učenje nesebično dijeli na brojnim seminarima i radionicama, a njegov NTC program primjenjuje se u 17 država Evrope, među kojima je i Bosna i Hercegovina, te je čast i zadovoljstvo da će svoje znanje podijeliti ovaj petak sa bosanskohercegovačkom javnosti.

Dr. Rajović će u Sarajevu govoriti o najaktuelnijim pitanjima današnjice :

• Kako mobiteli i tableti utiču na mozak djeteta?
• Jesu li naša djeca sigurna u virtualnom svijetu?
• Kako ih naučiti da koriste prednosti interneta?
• Šta čeka našu djecu za 20 godina?
• Koja su to zanimanja budućnosti?
• Koje su zamke roditeljstva?
• Šta je biološka manipulacija djeteta?
• Koje osobine moramo razvijati kod djece?

Za sve posjetitelje ovog događaja ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog kapaciteta sale, obavezna prethodna registracija putem linka https://bit.ly/2YBtl85, nakon čega će posjetioci na svoj e-mail dobiti QR Code koji će ujedno biti i ulaznica na predavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close