Rupa u zakonu

Apple ne želi USB-C punjač - svi iPhone mobiteli punit će se bežično

U nekim Appleovim uređajima već se nalazi priključak USB-C, a čini se kako bi od sljedeće godine on mogao zamijeniti Lightning port i na iPhoneu.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 05. 2022. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako EU želi uvesti standardizaciju punjača, to bi značilo da nadolazeći modeli iPhonea više ne bi smjeli koristiti trenutačni priključak Lightning s kojim se aktualni Appleovi telefoni povezuju s punjačem i računalima te bi ga trebao zamijeniti USB-C.

No proteklih mjeseci na mreži su se mogle pročitati informacije kako je Apple pronašao rupu u zakonu, odnosno način na koji bi mogao izbjeći implementaciju USB-C priključka, a to je s telefonom koji neće imati niti jedan priključak i punit će se isključivo bežično.

Iako takav scenarij nije nemoguć, analitičar koji dugo godina prilično uspješno prati Apple Ming-Chi Kuo smatra kako će Apple ipak pričekati s bežičnim punjenjem. Cookova kompanija, prema njegovim izvorima, trenutačno radi na iPhoneu s USB-C priključkom - takav model ne treba očekivati ove godine, no mogao bi se pojaviti na iPhoneu 15.

Osim što bi se uvođenjem ovog priključka budući modeli iPhonea mogli puniti s brojnim postojećim punjačima, Kuo kaže kako bi se s podrškom za USB-C iPhone mogao brže puniti te da bi prijenos sadržaja mogao biti brži.

Ako se zaista odluče na taj potez, to ne bi bilo prvi put da je Apple ugradio USB-C u neki od svojih uređaja - neki modeli iPad i Macova već imaju taj priključak, tako da niti njegovo uvođenje u iPhone ne bi trebalo biti neko preveliko iznenađenje.

Naravno, kao i uvijek u ovakvim situacijama, riječ je o glasini koja se, iako dolazi iz pouzdanog izvora, i ne mora ostvariti, javlja Zimo.

Kopirati
Drag cursor here to close