''Vidimo se u školi''

Završen štrajk prosvjetara u ŽZH

''Zajedno smo prolazili još teže i neizvjesnije situacije, bit ćemo uspješni i s ovom. Vidimo se u školi'', poručili su prosvjetari iz ŽZH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 12. 2021. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni štrajk djelatnika srednjih škola Zapadnohercegovačke županije konačno je, nakon 23 dana trajanja, okončan.

''Ponovit ćemo kako smo nadležnim institucijama ostavili dovoljno prostora za reakciju i da do štrajka nije ni trebalo doći, ali svjedočimo činjenici o izgubljenih 16 dana nastave koje će u narednim mjesecima trebati nadoknaditi'', stoji u pismu upućenom javnosti od strane djelatnika srednjih škola ŽZH.

''Nastavno na dopis koji je školama uputilo resorno ministarstvo, a pojavio se i u medijskom prostoru, izražavamo zadovoljstvo što je kod isključivo odgovornih za situaciju u kojoj smo se našli ipak prevladao glas razuma te se odustalo od prvotnog plana nadoknade'', dodaje se.

''Ministarstvo u spomenutom dopisu izražava nadu da ćemo mi nastavnici imati sluha i razumijevanja prema onima zbog kojih smo, kako kažu, tu. Takvo dušobrižništvo zaista je suvišno, posebice zato što će kod većine auditorija izazvati makar trunku čuđenja. Na što nas točno poziva Ministarstvo, trebat će pojasniti jer se u prethodnom razdoblju prema učenicima ponijelo kao da ne postoje. Mi jedino na to možemo učenicima poručiti kako se veselimo susretu s njima, a učionica će, kao i do sada, biti naš zajednički prostor za rad, rast, dogovor, razgovor, suživot'', navode prosvjetari.

''Ovaj teški štrajk bio bi još teži bez razumijevanja i podrške učenika, njihovih roditelja, medija i svih onih dobronamjernih ljudi koji su razumjeli kako je čin obustave rada jedino što nam je bilo preostalo za zaštitu dostojanstva svakoga od nas ponaosob, kao i dostojanstva odgovornog poziva kojim se bavimo. Hvala vam svima!

Svjesni smo kako među onima koji su nas podržavali ima onih koji žive znatno teže od nas, s još nižim primanjima, njima smo posebno zahvalni i želimo da im sutrašnjica bude bolja od današnjice. Međutim, susretali smo se i s komentarima kako je radnik općenito potplaćen pa da onda i ne treba tražiti bolje. Takva nas apatija čudi, to stanje prepuštanja volji drugih. Dokle god bude onih koji će biti manje nesretni samim time što vide još nesretnih oko sebe, neće nam kao društvu biti dobro.

Dragi učenici, prepustimo se nadolazećim blagdanima, provedimo ih u zajedništvu i ljubavi. Sva pitanja, zaostatke, nejasnoće riješit ćemo zajedničkim nastojanjima. Zajedno smo prolazili još teže i neizvjesnije situacije, bit ćemo uspješni i s ovom. Vidimo se u školi'', poručili su prosvjetari iz ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close