BEST Mostar

Završen Međunarodni Akademski Seminar: Assure your quality

Za vrijeme akademskog seminara studenti su imali priliku unaprijediti vještine iz područja osiguranja kvalitete (Quality assurance).
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 05. 2022. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje studenata  Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru  - BEST Mostar koji je organizirao međunarodni akademski seminar ''Assure your quality'', koji je održan u Mostaru od 9.5. do 18.5.2022. godine.

Za vrijeme akademskog seminara studenti su imali priliku unaprijediti vještine iz područja osiguranja kvalitete (Quality assurance). Sudionici su bili u mogućnosti da razumiju korelaciju manualnog i automatiziranog testiranja, te važnosti QA u razvoju softvera.

Svi prisutni su dobili vještine stjecanja uvida u to kako se provodi testiranje softvera, te praktičnih vrijednosti kroz radionice. Osiguranje kvaliteta (QA) je svaki sistematski proces utvrđivanja ispunjava li proizvod ili usluga određene zahtjeve. sudionici su upoznali i stekli vještine osnovnog tijeka rada QA inženjerskog testiranja. Kroz predavanja i radionice s stručnjacima iz oblasti Quality Assurance, a upravo na zadnji dan akademskog dijela seminara 17.5. su radili završni ispit ispred stručnog povjerenstva. Seminar se sastojao od 24 radna sata, što iznosi otprilike 1 ECTS bod.

''Pored odličnih predavanja sudionici su imali priliku imati odlična druženja u sklopu samog tečaja. Zadovoljan sam cijelim tečajem i ovo je sigurno bila jedna odlična prilika za usavršavanje naših soft skillova kao i snalaženja u svakodnevnom životu'', izjavio je Eldar Dautović, IT koordinator tečaja ''Assure your quality''.

''Tijekom devet dana na akademskom seminaru sudjelovali su studenti sa Univerziteta. Neki od njih su samo pratili predavanja dok je preko 20 BEST-ovaca imalo čast sudjelovati i mijenjali se u raznim zadacima koji su se morali obaviti kako bi sve išlo po planu, te također 12 studenata sa raznih univerziteta iz cijele Europe; Rusija, Španjolska, Italija, Slovačka, Makedonija i Hrvatska''.

''Ovo je bila odlična prilika za njih da upoznaju različite kulture i da dožive punu ljepotu grada i okoline iz prve ruke. Pored akademskog dijela, participantima smo omogućili i kulturno-društveni aspekt koji ih je upoznao sa Mostarom i njegovom okolinom, hladnom Neretvom gdje smo snažno plovili sa Europskim studentima. Ne smijemo zaboraviti turističku destinaciju poput Boračkog jezera gdje smo ih vodili na takozvani weekend trip'', kazali su organizatori.

''Ovaj tečaj mi je bio izuzetno važan, da upoznam nevjerojatne ljude širom Europe. Posebno domaći ljudi, koji dijele svoju ljubav i energiju kako bi naše putovanje učinili nezaboravnim. Predavanja su bila zaista zanimljiva, a predavač i kolege zaista profesionalni i ljubazni. Također, ljepota Mostara i okolice mi oduzima dah. Jedva čekam da se vratim. Ovo je bio samo početak'', izjavila je Paula Queipo Álvarez koja dolazi iz Španjolske.

''Assure your quality'' je sedmi u nizu tečajeva koji je BEST – Mostar organizirao, tako da bismo mogli reći da nam je ovo postala tradicija. Na ovaj način naša organizacija nastoji ispuniti ciljeve same organizacije: pružanje komplementarne edukacije, pružanje podrške u razvoju poslovne karijere i sudjelovanje studenata u razvoju edukacijskog procesa.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 90 univerziteta u 32 države Europe. BEST je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja stalno raste.

Kopirati
Drag cursor here to close