Uručene nagrade

Vidić nagradio najbolje studentice: Čapljina je ponosna!

Gradonačelnik je u četvrtak u svojem uredu ugostio pet najboljih studentica za akademsku 2022./2023. godinu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 01. 2024. u 10:41 R. I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Jasno da sam ponosan i ja i cijeli grad, a poglavito njihovi roditelji. Izvanredna je stvar kada imate studenta koji studira strojarstvo, medicinu ili slično, a dobije Rektorovu ili Dekanovu nagradu", kazao je gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić.

Gradonačelnik Čapljine je u četvrtak u svojem uredu ugostio pet najboljih studentica za akademsku 2022./2023. godinu.

Pet najboljih 

"S obzirom na to da su zbilja izvrsne studentice i da studiraju one fakultete za koje još uvijek postoji potražnja na tržištu. To će biti velika stvar za budućnost ovog grada i regije s ovako izvrsnim djevojkama", istaknuo je Vidić.

Dekanovu i Rektorovu nagradu za 2022./2023. godinu dobile su Anđela Karlović i Marinela Jelčić, Rektorovu nagradu Božica Bojana Pažin i Gabriela Merdžan, a Dekanovu nagradu Antonela Vukančić, Ines Lovrić i Julija Mijić.

Sve one od Grada Čapljine dobile su po 1.000 KM, a kako tvrdi gradonačelnik nagrada je simbolična.

"Prepoznali smo njihov uspjeh i uručili im simboličnu nagradu od 1.000 KM i sigurno da će studentima dobro doći, a i za kućni proračun neće biti loše", naveo je Vidić.

Da će nagrada itekako dobro doći studentskom proračunu, složna je i studentica druge godine Studija kemije Antonela Vukančić.

"Drago mi je što je sredina iz koje dolazim prepoznala moj rad i trud i što sam za to nagrađena", navela je.

Foto: Bljesak.info / Prijem gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića za najbolje studentice u akademskoj 2022./2023. godini

Priznanje

Kako ističe, nagrada je značajna financijska olakšica za nju i njezine roditelje.

Na pitanje kakav je plan za budućnost, Vukančić navodi:

"Idem dan po dan, ispit po ispit. Prvo želim završiti preddiplomski studij, zatim i diplomski i nadam se da će sve ići kao i na prvoj godini".

Foto: Bljesak.info / Prijem gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića za najbolje studentice u akademskoj 2022./2023. godini

Dobitnica Rektorove i Dekanove nagrade, Anđela Karlović odmah je nakon završetka studija na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike pronašla posao.

Kako ističe, zaposlena je u firmi u kojoj je radila praksu tijekom studiranja.

Karlović naglašava kako svaka proslava zaslužene Rektorove nagrade u njoj budi osjećaj ponosa.

"Sigurno je da je Rektorova nagrada najveći uspjeh koji student može postići tijekom školovanja, a svaka proslava te Rektorove nagrade budi iznova osjećaj ponosa", navela je Karlović.

Uz nagradu od 1.000 KM studenticama su uručeni i prigodni pokloni.

Foto: Bljesak.info / Prijem gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića za najbolje studentice u akademskoj 2022./2023. godini
Kopirati
Drag cursor here to close