novi smjer

Uvodi se novi smjer u Srednjoj ekonomskoj školi Mostar

Ekonomist - digitalni marketing, novo je zanimanje koje je Srednja ekonomska škola Joze Martinovića Mostar pokrenula za školsku 2023./2024.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 05. 2023. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekonomist - digitalni marketing, novo je zanimanje koje je Srednja ekonomska škola Joze Martinovića Mostar pokrenula za školsku 2023./2024. godinu te je s najavom ovog zanimanja izazvala veliku pozornost javnosti. Povod je to i za kratki intervju s ravnateljicom ove škole, Ivanom Novak, priopćeno je.

Ekonomist - digitalni marketing, zanimanje koje pokrećete od ove školske godine, izazvalo je veliki interes javnosti. Otkud ideja za pokretanje ovog zanimanja?

Ivana Novak: Da, uistinu jest. Na uvođenje zanimanja ekonomist - digitalni marketing odlučili smo se jer smo htjeli našim učenicima omogućiti da njihovo obrazovanje prati svjetske trendove i kretanja na tržištu rada. Isto tako, budući da je digitalni marketing iznjedrio mnoga zanimanja, vjerujemo da ćemo učenicima pomoći da u svom srednjoškolskom obrazovanju steknu jednu osnovnu bazu vezanu za digitalni marketing te da se već po završetku srednjoškolskog obrazovanja mogu odlučiti u kojem će smjeru krenuti njihova karijera u digitalnom marketingu.

Spomenuli ste zanimanja digitalnog marketinga. O kojim sve zanimanjima govorimo?

Ivana Novak: Ima ih na desetke, od onih uopćenih, kao što je voditelj društvenih mreža pa do onih specijaliziranih zanimanja digitalnog marketinga, kao što je SEO specijalist, PPC specijalist, SEO Copywriter, itd. Digitalni marketing je u stalnom razvoju tako da se i nova zanimanja stvaraju te postoji mogućnost da će se, dok ne izvedemo prvu generaciju naših ekonomista specijaliziranih za digitalni marketing, razviti još neka zanimanja. Radi se o veoma plodonosnom području ljudske djelatnosti te mi je uistinu drago da smo dio tog područja.

Foto:PR /  Srednja ekonomska škola Joze Martinovića

Kako će biti organizirana nastava za učenike koji upišu smjer ekonomist -digitalni marketing?

Ivana Novak: Dakle, radi se o četverogodišnjem srednjoškolskom obrazovanju gdje će učenici prve dvije godine imati opće srednjoškolske predmete, da bi kroz treći i četvrti razred imali specijalizirane nastavne predmete, između ostalog i sam predmet Digitalni marketing. Isto tako, ovo zanimanje smo zamislili kao spoj teorijske nastave i praktične primjene naučenog tako da će učenici imati i stručnu praksu, najvjerojatnije u nekoj od digitalnih marketinških agencija, a kako bi već u srednjoj školi osjetili rad u pravoj digitalnoj agenciji te se okušali u stvaranju reklamnih kampanja od početka do kraja.

Kakav je odaziv za ovo zanimanje?

Ivana Novak: Zadovoljni smo interesom, imamo dosta upita koje svakodnevno dobivamo na telefonski broj Srednje ekonomske škole Joze Martinovića Mostar (036 310 846), iako sam upis još nije krenuo te savjetujem sve one roditelje i učenike koji su zainteresirani za zanimanje ekonomist - digitalni marketing da se prijave već na prvome upisnom roku kako bi bili sigurni da će osigurati mjesto. Nažalost, ne možemo obećati da ćemo moći primiti sve koji žele tako da je moj topli savjet da se, svi oni koji žele pohađati ovo atraktivno zanimanje, upišu u prvome upisnom roku koji je u lipnju.

  

Kopirati
Drag cursor here to close