Počele kampanje

Upalimo svjetlo za mladost BiH

Počinju kampanje mladih sa 14 bh. fakulteta
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 05. 2018. u 14:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta E4U pod sloganom “Upalimo svjetlo za mladost BiH”, koji već drugu godinu za redom financira i provodi Ured specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR), studenti sa 14 javnih fakulteta iz cijele zemlje započeli su s provođenjem kampanja koje će govoriti o izazovima s kojima se suočavaju njihovi vršnjaci u BiH.

Sedam timova koji su formirani u okviru projekta, predstavit će javnosti svoje stavove o temama koje su sami odabrali kao njima najvažnije, s fokusom na socio-ekonomske reforme i proces EU integracija. Ujedno, svaki od timova bori se i za titulu najbolje studentske kampanje.

Proglašenje pobjedničke kampanje planirano je za sredinu lipnja, kada će žiri kojeg sačinjavaju eksperti iz oblasti marketinga i komunikacija, donijeti odluku koja je od ponuđenih kampanja najbolja. Pobjednički tim osvaja nagradno putovanje u Bruxelles i posjetu institucijama EU'', priopćeno je iz EUSR.

Timovi i kampanje su: Crveni tim – Studenti Ekonomskog fakulteta Mostar i studenti Ekonomskog fakulteta Džemal Bijedić Mostar sa kampanjom “Promjene su naša stvarnost”; Narančasti tim – studenti Ekonomskog fakulteta Tuzla i Fakulteta za poslovnu ekonomiju Bijeljina sa kampanjom ”Ja nisam birao fakultet za biro”; Žuti tim – studenti Ekonomskog fakulteta Bihać i Akademije umjetnosti Banja Luka sa kampanjom “Navigacija”.

Zeleni tim čine studenti Ekonomskog fakulteta Sarajevo i Pravnog fakulteta Zenica sa kampanjom “Probudi se pod svojim nebom”; Plavi tim – studenti Ekonomskog fakulteta Pale i Fakulteta političkih nauka Sarajevo sa kampanjom “Praksa je ključ”;   Ljubičasti tim – studenti Ekonomskog fakulteta Zenica i Poljoprivrednog fakulteta Istočno Sarajevo sa kampanjom “(P)ostani” te Rozi tim - studenti Ekonomskog fakulteta Banja Luka i Pravnog fakulteta Tuzla sa kampanjom “ConnectED”.

Kopirati
Drag cursor here to close