Inicijativa

Studenti mostarskog Univerziteta traže besplatno školovanje za najbolje učenike

''Pozivamo prvenstveno članove Senata, rektora, prorektore i dekane fakulteta, kao i članove Upravnog odbora, da podrže našu inicijativu'', poručeno je iz Unije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 02. 2021. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić pozvala je rukovodstvo i menadžment Univerziteta da podrže upućenu Inicijativu Unije studenata o oslobađanju plaćanja upisnine i školarine dobitnika priznanja ''učenik generacije'' i najboljih studenata.

Podsjećaju javnost da je Unija studenata ranije uputila Inicijativu da se najbolji studenti, kao i dobitnici priznanja ''učenik generacije'' oslobode plaćanja upisnine i školarine, što bi bila ''najbolja promocija našeg Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru, koji ovih dana proslavlja veliki jubilej – 44. godišnjicu od svog osnivanja i rada''.

''Pozivamo prvenstveno članove Senata, rektora, prorektore i dekane fakulteta, kao i članove Upravnog odbora, da podrže našu inicijativu i tako konkretnim djelima pokažu kako su studenti naša najveća snaga i naša budućnost, kao što stoji u objavi Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru'', istaknuto je iz Unije. 

Podsjetimo, najboljih 17 studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" primilo je rektorove nagrade u sklopu obilježavanja 44. godišnjice Univerziteta. Nagrade studentima uručili su član Predsjedništva BiH Željko Komšić i rektor mostarskog Univerziteta Elvir Zlomušica. 

Kopirati
Drag cursor here to close