Stigla čestitka ministarstva

Učenici iz pet kantona zasjeli u klupe, županije čekaju ponedjeljak

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti svim učenicima, učiteljima i nastavnicima uputilo je čestitke povodom početka nove školske 2022/2023. godine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 09. 2022. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti svim učenicima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine uputilo čestitke povodom početka nove školske 2022/2023. godine sa željom da i ovu školsku godinu započnu i završe s uspjehom i dobrim rezultatima.

Inače, nova školska godina počela je danas u Unsko-sanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Bosansko-podrinjskom i Sarajevskom kantonu, dok će u Posavskoj županiji, Srednjobosanskom kantonu, Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Županiji Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji početi u ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine.

"Iako će se u svim kantonima nastava odvijati u učionicama, po redovnom nastavnom planu i programa i dalje je nužno posvećivati pažnju svim onim aktivnostima i mjerama kojima se sprječava širenje zaraze koronavirusom. Stoga, pozivamo sve učenike i nastavnike, ali i roditelje da se ponašaju odgovorno, u školi i izvan nje", navode iz ovog ministarstva.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti ove godine je osiguralo 400.000 KM za nabavu besplatnih udžbenika za učenike u stanju socijalne potrebe koji pohađaju osnovno obrazovanje u školskoj u 2022/2023. godini na području cijele Federacije BiH, priopćeno je. 

U zajedničkoj realizaciji ovog projekta sudjelovalo je svih deset kantona, koji distribuiraju besplatne udžbenike osnovnim školama na području svog kantona.

U proteklom periodu, od 2015. godine, Ministarstvo je za nabavu besplatnih udžbenika za učenike osnovnog obrazovanja u stanju socijalne potrebe izdvojilo ukupno 3.640.000 KM.

Tako je iz ovih sredstava osigurana nabavka oko 36.000 kompleta udžbenika, a s ciljem da se svakom djetetu omoguće približno isti uvjeti za stjecanje znanja, odnosno stvore kvalitetniji uvjeti za odgoj i obrazovanje djece u Federaciji Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close