Hav du ju du? Šprehenzi dojč?

U RS-u dvije trećine odraslih osoba ne govori ni jedan strani jezik

Ispitivanje je pokazalo i da skoro dvije trećine osoba starosti od 25 do 64 godine (63,2 posto), ne govori nijedan strani jezik.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 03. 2018. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj (RS) 36,8 posto odraslih osoba govori barem jedan strani jezik, pokazali su rezultati ankete koju je uradio entitetski Zavod za statistiku.

Gotovo polovina odraslih, ili 48,7 posto, koji znaju bar jedan strani jezik, izjavila je da je engleski prvi strani jezik koji najbolje govore.

Ispitivanje je pokazalo i da skoro dvije trećine osoba starosti od 25 do 64 godine (63,2 posto), ne govori nijedan strani jezik.

Anketom o obrazovanju odraslih prikupljeni su podaci o sudjelovanju osoba starosti od 25 do 64 godine u formalnom i neformalnom obrazovanju i informalnom učenju.

Ispitivanje je provedeno u razdoblju od 1. veljače do 31. ožujka 2017. godine, a pokazalo je da je u RS-u, u posljednjih 12 mjeseci od dana anketiranja, u formalnom i/ili neformalnom obrazovanju sudjelovalo svega 9,8 posto odraslih.

Većina odraslih, njih 90,2 posto, nije sudjelovala ni u formalnom, ni u neformalnom obrazovanju.

Promatrano po spolu, u formalnom i/ili neformalnom obrazovanju sudjelovalo je 10,1 posto od ukupnog broja muškaraca, odnosno 9,6 posto od ukupnog broja žena.

Također, iz ankete je vidljivo da su tri četvrtine aktivnosti od ukupnog broja posmatranih aktivnosti neformalnog obrazovanja bile vezane za posao.

Kopirati
Drag cursor here to close