Mostar – Prostori koji pokreću

U Mostaru novi projekt za mlade "Zakon i ja"

Mladi će kroz interaktivne radionice i druge projektne aktivnosti imati priliku upoznati se sa Zakonom o mladima FBiH, Zakonom o volontiranju i educirati se u kontekstu mogućnosti koje im nudi zajednica.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 05. 2023. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za edukaciju i razvoj ''Dignitet'' iz Mostara u partnerstvu sa Vijećem mladih Grada Mostara počinje realizaciju projekta pod nazivom ''Zakon i ja''.

Cilj projekta jeste aktiviranje i animiranje mladih osoba s fokusom na upoznavanje mladih sa njihovim pravima i obavezama sadržanim u Zakonu o mladima koji je usvojen na nivou Federacije BiH, a kako bi doprinjeli osobnom rastu i razvoju, te na taj način unaprijedili svoj položaj u lokalnoj zajednici i šire.

Mladi će kroz interaktivne radionice i druge projektne aktivnosti imati priliku upoznati se sa Zakonom o mladima FBiH, Zakonom o volontiranju i educirati se u kontekstu mogućnosti koje im nudi zajednica, ali i o načinima kako da te mogućnosti iskoriste u korist sebe i svoje zajednice.

Projekt također uključuje i natjecanje za mlade osobe koje će imati priliku korištenjem svoje kreativnosti i umjetničkog talenta prikazati položaj mladih u Bosni i Hercegovini. Najbolja tri rada biti će nagrađena vrijednim nagradama, a ostali radovi koji stignu, bit će promovirani na web stranicama Grada Mostara, Vijeća mladih i Udruženja Dignitet.

Projekt traje devet mjeseci i podržan je u okviru projekta ''Mostar – Prostori koji pokreću'', koji implementira češka neprofitna organizacija People in need sa partnerima Everday peace indicators, Agencija lokalne demokratije, OKC Abrašević i NEŠTO VIŠE.

Projekat financijski podržava Vlada Velike Britanije, priopćilo je Udruženje za edukaciju i razvoj ''Dignitet''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close