Službeno

Treća osnovna škola Mostar: Odgađaju se radovi, nastava počinje 4. rujna

Početak radova koji se odnose na uređenje unutarnjeg prostora škole i opremanje objekta odgađa se do početka zimskog odmora učenika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 08. 2023. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavna godina u Trećoj osnovnoj školi Mostar započet će kako je i planirano u ponedjeljak 4. rujna 2023. godine, priopćeno je iz ove Škole u petak 11. kolovoza 2023.

Naime, škola se oglasila nakon pisanja da će se zbog adaptacije prostora učenici morati preseliti u neku drugu školu.

Iz Treće osnovne škole kažu da će ''izvođenje radova koji se odnose na pročelje školskog objekta i uređenje školskog dvorišta, odnosno radovi koji ne ometaju izvođenje nastave, započet će u što skorijem roku.''

Također, početak radova koji se odnose na uređenje unutarnjeg prostora škole i opremanje objekta odgađa se do početka zimskog odmora učenika.

Nakon završetka unutarnjih i vanjskih radova na objektu škole planirana je treća faza projekta, izgradnja školske sportske dvorane u okviru HD Herceg Stjepana Kosače nakon pripreme projektne dokumentacije.

Naime, na temu radova u Trećoj osnovnoj školi tijekom jučerašnjeg dana održana je sjednica Školskog odbora škole na kojoj su nazočili i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić i vjećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara Marko Novak.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara Marko Novak je naveo da je Grad Mostar u suradnji s organizacijom UNDP-a osigurao sredstva za rekonstrukciju objekta Treće osnovne škole Mostar koja kreće uskoro, a sastoji se od energetskog utopljavanja objekta te unutarnjih radova i opremanja. Ipak, kako je istaknuo, prioritet je osigurati neometani početak nastavnog procesa.

Nazočni su također pozvali roditelje na razumijevanje i strpljenje s obzirom da su projektom planirani sveobuhvatni radovi na objektu koji uključuju uređenje dvorišta, uređenje pročelja, izmjenu dotrajalih otvora, adaptaciju unutarnjeg prostora, izmjenu instalacija i sustava grijanja i hlađenja te opremanje koji će u konačnici osigurati kvalitetnije uvjete za školovanje učenika što nam svima treba biti zajednički cilj, priopćeno je iz Treće osnovne škole Mostar.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close