Dario Sesar

Ministar iz ŽZH-a se ispričao jer mu je sin primao stipendiju u Hrvatskoj

Priopćenje za javnost ministra gospodarstva ŽZH Darija Sesara
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 08. 2023. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar gospodarstva u Vladi Županiji Zapadnohercegovačkoj, Dario Sesar, oglasio se priopćenjem za javnost vezano za medijske upite o stipendiji koju u Hrvatskoj navodno koristi njegov sin.

"Kao osoba koja obnaša odgovornu političku i društvenu ulogu posljednjih 10 godina, svoju politiku i svako djelovanje zasnivam na načelima transparentnosti i vjerodostojnosti. Prije nekoliko dana dobio sam upit od strane predstavnika medija o stipendiji koju navodno koristi moj sin kao student Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Naravno kao i svaki roditelj nastojim voditi brigu o svojoj obitelji. Ipak, nisam imao traženu informaciju, pa sam upitao sina i obavio razgovor s njim, na što mi je odgovorio kako se samim upisom na fakultet između studenata otvorila tema prijave za stipendiju, na što se on prijavio i prošao. Provjerom cjelokupne situacije i vrste stipendije došao sam do spoznaje kako se zbog njegovog studiranja i prijave u Republici Hrvatskoj, gdje naravno kao student živi samostalno i nisu na kućnoj listi prijavljeni roditelji i ostali članovi obitelji ostvario je stipendiju u kategoriji slabijeg socio - ekonomskog stanja.

Odmah po tom saznanju kontaktirao Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i izvršio povrat stipendije (novca) u proračun RH. Ovim putem se želim ispričati cjelokupnoj javnosti zbog pogreške koja je dovela do ove situacije.

Budući da već izvjesno vrijeme obnašam političke funkcije, članovi moje obitelji s oprezom konzumiraju čak i obična građanska prava, pa i kad se radi o sinu, studentu koji je u srednjoj školi između ostalog bio i među boljim učenicima generacije i pritom nije bio korisnik bilo kakve stipendije. Shvaćajući odgovornost i cijeneći vaše povjerenje osjećao sam obvezu da vam se obratim na ovaj način i još jednom naglasim važnost transparentnosti koja uključuje i priznaje pogreške i ispriku", navodi u priopćenju ministar Sesar.

Kopirati
Drag cursor here to close