Treća osnovna škola

Mostar - majstori umjesto đaka u školi

Treća osnovna škola u Mostaru će se obnavljati, roditelje brine da će se prva tri mjeseca nastava odvijati online, no to je najmanje moguća opcija.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 08. 2023. u 13:20 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treća osnovna škola u Mostaru smještena u dijelu Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače uskoro će biti adaptirana.

Umjesto đaka u školu će useliti majstori, a đaci bi, kako saznajemo trebali nastavu pohađati u nekoj drugoj školi.

Zabrinuti roditelji javljali su nam se s ''upitnicima iznad glave'' i informacijom da bi se nastava prva tri mjeseca održavati online, no iz Grada Mostara potvrdili su nam kako se o opcijama tek razgovara, a online nastava je najmanje moguća.

''Raspravlja se o nekoliko opcija odvijanje online nastave jeste jedna od njih, ali malo je vjerojatna. Najvjerojatnije je da će se nastava odvijati u drugoj školi, odnosno Prvoj osnovnoj, ali o tim stvarima se još razgovara'' rečeno nam je.

Neupitno je da se ide u sanaciju škole kažu nam iz Grada, a na pitanje zašto nisu radili rijekom ljetnog raspusta, rekli su nam kako na žalost nisu imali koga angažirati.

Treća osnovna škola ranije se našla na naslovnicama medija, kada je pokrenuta inicijativa za njeno preimenovanje, što je jedna od brojnih inicijativa, no ravnatelj je tada bio jasan, a to je d aje škola pod ovim nazivom stekla reputaciju i prepoznatljivost.

Nažalost, škola je prepoznatljiva i po tome što nema dvoranu te je u lošem stanju, a vodstvo škole je reklo u svibnju kako su svoja djelovanja usmjerili u opsežnu rekonstrukciju školskog objekta kojima će, kako su rekli biti ''poboljšani uvjeti za rad i obrazovanje djece''.

Kopirati
Drag cursor here to close