Odlikaši i ministar

300 KM za petice: Nagrađeni najbolji učenici u HNŽ

Dodao je kako će ove godine po prvi put biti dodijeljene i novčane nagrade te će svaki od učenika dobiti i po 300 KM.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 06. 2023. u 13:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana ceremonija dodjele priznanja učenicima generacije osnovnih i srednjih škola u Hercegovačko-neretvanske županije za školsku 2022./2023. godinu održana je danas u mostarskom Narodnom pozorištu.

Priznanja najboljim učenicima, njih 85, uručio je ministar obrazovanja znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović.

''Vjerujem da ćete u budućnosti imati još više volje i želje da učite, radite i da, ako Bog da, ovu našu državu, jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu vodite u jednom boljem pravcu, u jednu bolju budućnost za sve one koji dolaze poslije vas'', poručio je ministar.

Dodao je kako će ove godine po prvi put biti dodijeljene i novčane nagrade te će svaki od učenika dobiti i po 300 KM.

''To je jedna skromna naknada ali mislim da je ipak potrebno da se kvalitetni učenici istaknu i da ih na neki način i nagradimo. U svakom slučaju, ovo je jedan korak dalje i ja se nadam da će se to i u budućnosti provoditi u HNŽ'', naglasio je Hadžović.

Fena / Najbolje je nagradio ministar Hadžović

Učenica devetog razreda Osnovne škole Zalik iz Mostara Samra Karadža kazala je novinarima kako joj današnja nagrada znači mnogo za dalje zalaganje i školovanje.

''To je jedna motivacija da i dalje nastavim raditi i truditi se kako bih postigla još bolji uspjeh'', istaknula je.

Priznanje je dobio i Zvonimr Krešić, učenik četvrtog razreda Srednje škole u Čapljini koji je kazao je kako je ova nagrada pokazatelj da se cijeni trud i rad i da svakodnevni napor nije uzaludan.

''U dosadašnjem školovanju najteža mi je bila organizacija vremena jer trebam organizirati vrijeme i za učenje, i za porodicu i za prijatelje, ali na kraju se pokazalo da sam u svemu tome uspio'', rekao je Krešić.

Nakon dodjele priznanja, za sve nagrađene, njihove roditelje i nastavnike organizirana je i prigodna zakuska.

Kopirati
Drag cursor here to close