Sjednica u Livnu

Sveučilište putuje i zapošljava 20 asistenata

Senat je dao suglasnost da Sveučilište bude nakladnik nekoliko udžbenika iz različitih područja
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 10. 2019. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povijesna sjednica Senata i Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru održana je prvi puta u Livnu, u Hercegbosanskoj županiji, a time je zaokružena posjeta i održavanje sjednice u svim županijama osnivačima Sveučilišta, priopćeno je u petak sa Sveučilišta.

''Naš dolazak u Livnu i simbolično govori kako je Sveučilište u Mostaru Sveučilište svih naših županija osnivača, svih naših studenata i da mi jesmo sa sjedištem u Mostaru, ali mi smo bosanskohercegovačko javno sveučilište koje želi biti blizu i naših osnivača, ali i blizu svih onih koji sudjeluju u kreiranju i jačanju Sveučilišta'', rekao je rektor Sveučilišta, Zoran Tomić.

Dodaje kako je Sveučilište jako zahvalno za gostoprimstvo i mogućnosti da se o budućnosti Sveučilišta moglo raspravljati u samostanu ''Karmel sv. Ilije'' uz posebnu zahvalu ocu Zvonku Martiću.

Rektor Tomić je naglasio kako će se odlasci u županije i gradove osnivača biti nastavljeni i to je ''nešto što je nova praksa i nova vrijednost ovog sveučilišta. Želimo biti u narodu i dio naroda jer iz tog naroda crpimo sve naše resurse i na ovaj način im želimo vratiti'', istaknuo je rektor Tomić.

Foto: PR / Upravno vijeće Sveučilišta

Na sjednici Senata je donesena odluka o raspisivanju natječaja za upis na poslijediplomski doktorski studij 'Biomedicina i zdravstvo' na Medicinskom fakultetu i poslijediplomski doktorski studij 'Poljoprivreda i zaštita okoliša' na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu u akademskoj 2019./2020.

Osim toga donesena je odluka o raspisivanju studentskih izbora čiji će novi saziv Studentskoga zbora biti formiran između 27. studenoga i 4. prosinca nakon što se provedu izbori po ustrojbenim jedinicama. Senat je dao suglasnost da Sveučilište bude nakladnik nekoliko udžbenika iz različitih područja čime Sveučilište jača svoju nakladničku djelatnost, priopćeno je.

Na sjednici Upravnoga vijeća donesena je odluka o zapošljavanju 20 asistenata na Sveučilište uz program sufinanciranja Federalnog zavoda za zapošljavanje, čime se jača akademska zajednica i razvoj Sveučilišta domaćim kadrovima.

Uprava Sveučilišta, dekani i članovi Upravnoga vijeća posjetili su i Franjevački muzej i galeriju ''Gorica'' koja čuva slike velikoga bosansko-hercegovačkog slikara Gabriela Jurkića te medicinsku opremu fra Mihovila Sučića.

Kopirati
Drag cursor here to close