Odlučio Senat

Sveučilišna sportska dvorana u Mostaru nosit će ime po Zlatku Daliću

Zlatko Dalić bio je profesionalni nogometaš, a kasnije i nogometni stručnjak.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 02. 2022. u 16:35 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska dvorana u sveučilišnome Kampusu u Mostaru nosit će ime proslavljenog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, odlučio je u srijedu Senat Sveučilišta u Mostaru.  

Vodstvo jedine visokoškolske ustanove u BiH na kojoj se nastava odvija na hrvatskome jeziku odlučilo je sportskoj dvorani u krugu Kampusa u naselju Rodoču u Mostaru dati ime po Zlatku Daliću podrijetlom iz Livna koji je odveo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na tri velika natjecanja.

"Upravo pod njegovim vodstvom hrvatska reprezentacija ostvarila je najbolji uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", navodi se u objašnjenju Senata Sveučilišta u Mostaru.

Zlatko Dalić bio je profesionalni nogometaš, a kasnije i nogometni stručnjak. Karijeru je započeo u livanjskome Troglavu, nastavio ja splitskom Hajduku, vinkovačkoj Cibaliji, podgoričkoj Budućnosti, mostarskom Veležu te varaždinskom Varteksu.

Kao trener je počeo raditi u Varteksu gdje je bio pomoćni trener, kasnije je bio i izbornik U-21 hrvatske nogometne reprezentacije.

Uz Varteks vodio je i Rijeku, Dinamo iz Tirane, Slaven Belupo, te arapske Al Faisaly, Al Hilal i Al-Ain. Od 2017. je izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close