Sporazum

Mostarsko Sveučilište i SRK Zrinjski zajedničkim snagama za razvoj sport

Sport / Ostali sportovi | 27. 01. 2022. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru i Sveučilišni rukometni klub Zrinjski Mostar potpisali su Sporazum o suradnji na sportskome, edukativnome, stručnome, razvojnome, istraživačkome i znanstvenome području. Ovim Sporazumom rukometni klub Zrinjski postaje dio Sportskoga saveza Sveučilišta u Mostaru.

Jedan od oblika suradnje jest u okviru Sportskoga saveza Sveučilišta u Mostaru u svezi s provedbom ciljeva i realizacijom aktivnosti Saveza, potom u razvoju sveučilišnoga sporta kao i studentskoga sporta na Sveučilištu u Mostaru. Važan aspekt suradnje bit će promocija sporta i zdravoga načina života te stvaranje uvjeta i ambijenta za kontinuiranu studentsku sportsku aktivnost. Osim toga Sporazumom je obuhvaćeno i korištenje sportske infrastrukture i stručnoga kadra Sveučilišta u Mostaru, a posebno u području pripreme sportaša, njihova zdravlja kao i prehrane, prenosi Sum.ba.

Sporazum obuhvaća i edukativni dio. Suradnja će se ogledati u edukaciji i razvoju ljudskih potencijala i stručnih kompetencija djelatnika, trenera i sportaša, u izradi i provedbi tematskih edukativnih programa, seminara i radionica, suradnji u prilagodbi i omogućavanju dualnih karijera prilagođenih sportskim obvezama, sinergijom tradicionalnih i suvremenih oblika poučavanja, a u svrhu podrške ostvarenja sportskih i akademskih postignuća. Radit će se na kreiranju i izvedbi posebnih programa namijenjenih sportskim djelatnicima u polju upravljanja sportskim organizacijama, savezima i klubovima.

Suradnja u organizaciji domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih skupova i manifestacija, u tematskim istraživačkim, znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima, a posebno u područjima sporta, zdravlja, nutricionizma kao i suradnja u pripremi i zajedničkoj realizaciji projekata za sufinanciranje iz programa i fondova Europske unije i drugih domaćih i međunarodnih projekata aktivnosti su na kojima će zajednički raditi Sveučilište u Mostaru i Sveučilišni rukometni klub Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close