Debatni klub

Studenti o pravu na pobačaj

''Pravo na pobačaj'' bila je tema današnje debate kojoj su, pored velikog broja studenata prisustvovali profesori i asistenti na Pravnom fakultetu Univerziteta ''Džemal Bijedić''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 10. 2017. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unija studenata / Prva debata u organizaciji reorganiziranog Debatnog kluba Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

Nakon što je Predsjedništvo Unije studenata na svojoj četvrtoj redovnoj sjednici donijelo odluku o reorganizaciji Debatnog kluba Univerziteta "Džemal Bijedić", danas je u prostorijama Pravnog fakulteta održana još jedna debata uz suradnju i koordinaciju sa Asocijacijom studenata Pravnog fakulteta.

Debatni klub je još jedna u nizu aktivnosti Unije studenata, a uskoro je u planu i Debatno prvenstvo koje će se održati početkom studenog, a koje će okupiti sve studente Univerziteta, ali i srednjoškolce sa područja grada Mostara.

Tema današnje debate bila je ''Pravo na pobačaj'', a debati su, pored velikog broja studenata prisustvovali profesori i asistenti na Pravnom fakultetu Univerziteta ''Džemal Bijedić''.

Debatno prvenstvo bit će održano 6. i 7. studenog, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na fb stranice:

Unija studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Asocijacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“, kao i na e-mail adresu: [email protected] .

Prijave se vrše ekipno, tako što pošaljete ''Prijava na Debatni turnir/prvenstvo'' i navedete naziv, te članove ekipe (minimalno 2 člana, maksimalno 3 člana). Format po kojem će se debatirati bit će KP – afirmacija : negacija.

Iskoristite jedinstvenu priliku, učite o kulturi dijaloga, argumentovanoj i konstruktivnoj raspravi i osvojite vrijedne nagrade, poručili su iz Debatnog kluba Univerziteta "Džemal Bijedić".

Kopirati
Drag cursor here to close