Informiranje

Studenti iz Mostara posjetili Agenciju za forenzička ispitivanja

Studenti su upoznati s nadležnostima, aktivnostima i ulogom koju Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja ima u sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 05. 2023. u 13:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agenciju za forenzička ispitivanja u srijedu su posjetili studenti II. godine Pravnog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru – smjer ''Kriminologija i bezbjednosne studije'' i studenti II ciklusa studija – smjer ''Kriminologija i bezbjednosne studije'' u pratnji profesora Nebojše Bojanića i Muamera Kavazovića.

Direktor Agencije Radiša Samardžija poželio je dobrodišlicu studentima i profesorima i istaknuo da ovakve posjete doprinose informiranosti javnosti i daju novu dimenziju shvaćanju uloge ove agencije u društvu.

Putem prezentacije studenti su upoznati s nadležnostima, aktivnostima i ulogom koju Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja ima u sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine.

Studenti su, pored osnovnih informacija o Agenciji, imali priliku i obići laboratorije koje funkcioniraju u sastavu Agencije kao i da dobiju odgovore na postavljena pitanja iz oblasti rada svake laboratorije.

Na kraju posjete, studenti i profesori su iskazali veliko zadovoljstvo viđenim sadržajima i održanom prezentacijom i ovu posjetu smatraju izuzetno korisnom u procesu njihove edukacije, priopćeno je iz Agencije za forenzička ispitivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close