Mladi i kretanje

Strategija koja pokreće mlade

Panel diskusija 'Strategija koja pokreće mlade' u ponedjeljak u Mostaru
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 03. 2023. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Strategija koja pokreće mlade

OKC Abrašević organizira panel diskusiju "Strategija koja pokreće mlade" kako bi pokrenuli pitanje strategije za mlade Grada Mostara koja je, kako navode, neophodan strateški dokument za razvoj, napredak i uređen život mladih u tom gradu.

Diskusija će se održati u ponedjeljak, 27. ožujka, s početkom u 10,45 sati.

Strategija za mlade je strateški dokument za čije kreiranje je nužno da Gradsko vijeće Grada Mostara donese odluku, a iz OKC Abraševića se nadaju da će okupljajući interesne skupine i vijećnike revitalizirati pitanje strategije te uputiti inicijativu prema Gradskom vijeću da donesu odluku o njezinom kreiranju.

Iz Abraševića također navode kako je pored kreiranja strategije podjednako važan proces izrade, implementacije kao i nadgledanja iste.

"Jako često smo svjedoci da se mnogi dokumenti i strategije usvoje samo formalno a tek kasnije se uvidi koliko su ti dokumenti i strategije nerelevantni za suštinsko rješavanje problema s kojim se društvo suočava", napominju dalje.  

Penelisti koje će nazočni imate priliku čuti su predstavnici nevladinih organizaciji koji su sudjelovali u izradi strategija ili imaju relevantno iskustvo rada s mladima "na terenu", kao i predstavnici Gradskog vijeća, članovi Komisije za mlade pri Gradskom vijeću Grada Mostara.

Za kraj, iz Abraševića pozivaju sve zainteresirane mlade ljude između 16 i 30 godina da se prijave na fokus grupe koje će se održati nakon panel diskusija, a pomoću kojih se želi čuti glas mladih ljudi o njihovim potrebama koje iziskuju strukturalno rješenje struktura vlasti. 

Panel se realizira u okviru projekta Mostar - Prostori koji pokreću.

Kopirati
Drag cursor here to close