Pozitivne strane napretka

Stolac: Ljetnom školom žele razviti intelektualnu zajednicu

Ovaj projekt je usmjeren na razvoj Bosne i Hercegovine, odnosno učinkovitije korištenje resursa dijaspore
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 07. 2019. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva međunarodna ljetna škola "Empowering Personal Growth" održat će se od 21. do 27. srpnja u Šarića kući u Stocu.

Škola je jedinstvena suradnja između Švicarske i Bosne i Hercegovine. Projekt je organiziran od strane švicarske organizacije i dijaspore u okviru projekta i-platform, koji je podržala švicarska vlada, odnosno švicarska agencija za razvoj i suradnju, priopćili su organizatori.

Ovaj projekt je usmjeren na razvoj Bosne i Hercegovine, odnosno učinkovitije korištenje resursa dijaspore. Zamišljeno je da mladi iz različitih krajeva svijeta razmjenjuju svoja znanja i resurse.

''Želimo da razvijamo intelektualnu zajednicu Bosne i Hercegovine, da promoviramo pozitivne strane napretka bosanskohercegovačkog društva, da pokažemo da su naše razlike naše najveće prednosti'', navode organizatori.

Škola predstavlja jedinstvenu priliku u čijim okvirima mladi imaju priliku za upoznavanje, zajedničku kolaboraciju, kao i sudjelovanje u dvosmjernom prijenosu informacija, znanja i vještina iz oblasti, kao što su: aktivno građanstvo, javno govorništvo, liderske vještine, moderno poduzetništvo, dizajnersko promišljanje, konflikt menadžment, impro-teatar, kreativno pisanje, psihodrama, psihogeografska ekspedicija, briga o sebi i slično.

Predavači su,tvrde, istaknuti stručnjaci, koji dolaze iz Švicarske, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

U sklopu programa škole će se 23. srpnja u 20:30 sati, u Makovoj hiži održati večer poezije na kojoj će se pojaviti priznati bosanskohercegovački pjesnici. Večer poezije je otvorena za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close