Promocija zanimanja

Srednja škola koja je uvela zanimanje Ekonomist – digitalni marketing

Digitalni marketing, smjer koji po hrvatskom planu i programu ekskluzivno nudi samo Srednja ekonomska škola Joze Martinovića u Mostaru
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 01. 2024. u 09:06 M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekonomist – digitalni marketing zanimanje je koje je Srednja ekonomska škola Joze Martinovića u Mostaru uvela u svoj program tijekom školske 2023./24. godine te je s njim osvojila Mostar i Hercegovinu.

Telefoni su zvonili svakodnevno, upiti se slali na školsku adresu elektroničke pošte [email protected] te su roditelji i djeca s nestrpljenjem iščekivali prvi upisni rok kako bi osigurali mjesto u učionici.

Samo u prvom upisnom roku škola je popunila čak tri odjela.

Zanimanje za ovaj smjer i ne čudi

Prije svega zbog toga što je plan i program četverogodišnjega srednjeg strukovnog zanimanja ekonomist – digitalni marketing usklađen s marketingom u modernom dobu te je u potpunosti posvećen najnovijim tehnologijama i kanalima digitalne komunikacije, stručnim predavanjima, posjetima digitalnim marketinškim agencijama te studioznoj stručnoj praksi već po završetku drugoga razreda.

Isto tako digitalni marketing je iznimno popularan među mladima, između ostaloga i zbog toga što krije mnoštvo zanimljivih kao i iznimno dobro plaćenih zanimanja od voditelja društvenih mreža, preko copywritera i Google Ads specijalista pa do SEO specijalista, što su samo neka od zanimanja i poslova koji se svakodnevno oglašavaju.

Treba spomenuti i to da se, zahvaljujući digitalnom dobu, zanimanja vezana za digitalni marketing mogu obavljati doslovno za radnim stolom u stanu ili obiteljskoj kući jer mnogi koji se bave digitalnim marketingom rade kao freelanceri ili kao djelatnici na daljinu (remote workers) pa tako nije neobično da netko iz Mostara radi za digitalnu agenciju u Zagrebu, Sarajevu ili čak New Yorku.

Zanimanje koje odgovara zahtjevima današnjega tržišta rada

''Zahvaljujući našoj školi, učenici koji završe smjer ekonomist – digitalni  marketing bit će osposobljeni za mnoga zanimanja iz područja digitalnog marketinga te će po završetku školovanja vladati određenim znanjem i vještinama koje se traže u svijetu „digitale“. Naravno, kompetencije u digitalnom marketingu stječu se cjeloživotnim učenjem, no drago nam je što našim učenicima pružamo mogućnost ulaska u ovaj iznimno zanimljiv i dinamičan poslovni svijet“, poručila je ravnateljica Srednje ekonomske škole Joze Martinovića u Mostaru Ivana Petrović.

Ekonomist – digitalni marketing, upis u školsku 2024./25. godinu

Kako bismo udovoljili mnogobrojnim upitima koji svakodnevno pristižu na adresu škole, rukovodstvo Srednje ekonomske škole Joze Martinovića odlučilo je ovo zanimanje ponuditi i za upis u školsku 2024./25. godinu.

Za više informacija o upisu u zanimanje ekonomist – digitalni marketing možete kontaktirati Srednju ekonomsku školu Joze Martinovića na adresu elektroničke pošte [email protected], broj telefona (036) 310 846 ili kroz kontakt formu na službenoj web stranici Srednje ekonomske škole Joze Martinovića.

Prvi upisni rok je krajem šestog mjeseca, a ako sve bude kako se i očekuje, najvjerojatnije drugog i trećeg upisnog roka za ovo zanimanje neće ni biti jer će sva mjesta biti popunjena odmah.

Kopirati
Drag cursor here to close