Mostar

Službeno otvoren Međunarodni akademski seminar "Code Quest - Mastering Games Relms"

Ove godine, BEST Mostar je ugostio 18 studenata iz 15 različitih zemalja Europe i 10 lokalnih studenata koji će imati priliku da se u narednom periodu educiraju na temu razvoja igrica.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 05. 2024. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić" - BEST Mostar je u utorak, 14. svibnja, uz svečano otvaranje, u prostorijama Kulturnog centra "Kralj Fahd", obilježio početak Međunarodnog akademskog seminara pod nazivom Code Quest - Mastering Games Relms.

Ove godine, BEST Mostar je ugostio 18 studenata iz 15 različitih zemalja Europe i 10 lokalnih studenata koji će imati priliku da se u narednom periodu educiraju na temu razvoja igrica, upoznaju bosanskohercegovačku kulturu te da se međusobno druže.

Otvaranje je započelo u 10 sati, a govor i uvodnu riječ održao je facilitator Mirza Bajramović. Pored njega, govor su održali trenutna predsjednica i osoba odgovorna za odnose s javnošću Šejla Grcić i naravno glavni organizator Međunarodnog akademskog seminara Amil Hanić. Održana je i prezentacija o organizaciji, a pravila ponašanja je predstavila trenutna HR koordinatorica Tea Domazet.

Seminar traje u periodu od 13. do 22. svibnja gdje će sudionici naučiti napraviti svoju prvu igricu i posjete neke od vodećih bh. IT kompanija Nsofta i Rolle, gdje će naučiti kako se stečeno znanje primjenjuje u praksi.

BEST Mostar je jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 85 univerziteta u 30 država Europe. To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta sa budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina i upoznavanja različitih kultura.

Za sve dodatne informacije zapratite Instagram profil @best.mostar, te Linkedin i Facebook profile BEST Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close