Prijavi se!

BEST Mostar otvara prijave za Hackathon!

Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić"- BEST Mostar, četvrtu godinu zaredom organizira programersko takmičenje Hackathon za srednjoškolce završnih razreda i studente s područja cijele Bosne i Hercegovine.
Gospodarstvo / Flash | 07. 02. 2024. u 14:55 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Takmičenje će se održati u periodu od 08. do 10. ožujka 2024. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog parka.

Hackathon je jedinstveni događaj koji pruža priliku za učenje i nagrađuje znanje. cilj organiziranja ovog događaja jeste da potaknemo kreativno razmišljanje, te razvoj i unapređenje sposobnosti, kao i usvajanje znanja i vještina prilikom rješavanja datih problema.

Događaj privlači pažnju velikog broja renomiranih kompanija koje podržavaju inovacije i razvoj u IT sektoru. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku mladim nadama da steknu dragocjeno iskustvo, povežu se s liderima industrije i osvoje kvalitetne novčane nagrade.

Na takmičenju timovi od tri do pet članova će imati 35h da osmisle rješenje za zadanu temu. Također, takmičari koji se individualno prijave će biti sastavljeni u timove. Takmičari će imati mogućnost da se konzultiraju s iskusnim mentorima (zaposlenika vodećih IT firmi u BiH), koji će im pomoći tijekom procesa.

Naglašavamo da je Hackathon prvenstveno prijateljskog karaktera, stvoren s ciljem promoviranja suradnje, inovacija i zajedničkog rasta. Svi sudionici će imati priliku naučiti, rasti i graditi mostove prema uspješnoj karijeri u IT sektoru.

Za najbolje timove smo pripremili vrijedne novčane nagrade, odnosno:
1. mjesto - 2000KM
2. mjesto - 1000KM
3. mjesto -500KM

Svi zainteresirani za sudjelovanje na takmičenju, mogu se prijaviti putem sljedećeg linka:
https://forms.gle/vuWuKEQNrMrqupoU7

Prijave su otvorene do 20. veljače.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na: [email protected], a za dodatne informacije pratite nasu zvaničnu Instagram stranicu: @best.mostar 

Kopirati
Drag cursor here to close