Klima se glavom

Roditelji džabe prosvjedovali: Ravnateljstvo ne odustaje

Ravnateljstvo OŠ Petra Bakule moli roditelje za strpljenje
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 04. 2021. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škola ostaje pri svome, djeca će ići na nastavu u skladu s preporukama ministarstva, ukratko je sadržaj poruke koju je uputila ravnateljica Osnovne škole Petra Bakule Anela Vidačak, nakon jutrošnjeg bunta roditelja protiv epidemioloških mjera u školama i odvajanja djece po skupinama.

''Obzirom da je zbog epidemiološke situacije a temeljem naputaka nadležnih institucija nastava  organizirana u skladu s prostornim mogućnostima i epidemiološkim mjerama koje smo dužni provoditi, a sve u cilju zaštite zdravlja učenika, ali i djelatnika naše škole.
Ovim putem Vas zamoljavamo za razumijevanje i suradnju kako bismo mogli u skoro vrijeme poboljšati nastavni proces i završiti nastavnu godinu u učionicama'', poručila je ravnateljica škole u poruci roditeljima.

Podsjetimo, jutros u osam sati, roditelji su doveli svoju djecu u školu jer je donesena odluka da se djeca podijele po grupama, što roditelji ne žele.

''Okupili smo se da kažemo da se ne slažemo s primjenom epidemioloških mjera samo kada se radi o djeci. Potpuno smo svjesni da je epidemiološka situacija loša, ali ne vidimo gdje se to drugo radi das e ta epidemiološka situacija poboljša osim da se djeca doista kažnjavaju s kontinuiranim mijenjanjem njihova rasporeda i onemogućavanja njihovog obrazovanja onako kako ga oni trebaju imati. Zbog toga smo se samostalno organizirali i dogovorili zahtijevamo da djeca uđu zajedno u školi, nego da uđe kompletan razred. kad smo došli,. djeca su bez problema ušli u školu, ali se navodno ravnateljica poziva na pravilo 15+ a to se odnosili na broj učenika u predmetnoj nastavi što se nije priomjenivalo na razrednu nastavu. Dajemo podršku učiteljima jer su nas oni podržali da ne ispadne da su oni jedini odgovorni'', rekla je jedna majka.

Roditelji su od ravnateljice tražili da izađe i obrati se roditeljima što je ona odbila. Nakon nekog vremena dogovoreno je da jedan od roditelja uđe i 'pregovara' s ravnateljstvom u ime svih drugih nezadovoljnih roditelja.

''Naš je stav roditelja da ako nitko neće stati u zaštitu naše djece počevši od ravnateljstva, mi smo ti koji ćemo stati u zaštitu djece'', rekla je Tina Laco, koja je u ime svih nezadovoljnih roditelja jutros razgovarala s ravnateljstvom. Više pročitajte u tekstu - Bunt roditelja u Mostaru za spas godine: Nećemo klimati glavom!

Kopirati
Drag cursor here to close