Zanima vas ''Budućnost za mlade''?

Prosječna ocjena BiH učenika je tri od pet

Cilj konferencije je da okupi sve zainteresirane i prikaže posljednje rezultate projekta “Inicijativa mladića” kao i da objavi osnivanje pokreta “Budućnost za mlade”.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 11. 2020. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevladina organizacija Youth Power u suradnji sa CARE International Balkans organizira regionalnu online konferenciju "Budućnost za mlade", koja će se održati u utorak 17. studenog 2020. godine s početkom u 09:00 do 13:00 sati na linku .

Cilj konferencije je da okupi sve zainteresirane i prikaže posljednje rezultate projekta “Inicijativa mladića” kao i da objavi osnivanje pokreta “Budućnost za mlade”. Ovaj pokret ima za cilj da okupi različite aktere civilnog društva, neformalne grupe građana, roditelje, nastavnike, profesore, mlade oko zajedničkog cilja – uvođenje obrazovanja o zdravim životnim stilovima u obrazovne sisteme širom Balkana.

Youth Power, organizacija CARE i partneri uključeni u ovaj projekt su za Program Y dobili i prestižnu nagradu za inovativnost od strane udruženja Globalna edukativna mreža – Europa (GENE) čiji su članovi ministri obrazovanja iz zemalja Europske unije.

Mi razvijamo i tražimo partnerstva s dobronamjernim, posvećenim i upornim pojedincima i pojedinkama, organizacijama i institucijama, naročito s mladima i njihovim roditeljima, nastavnicima, vršnjačkim edukatorima, sportskim trenerima, socijalnim radnicima, psiholozima i pedagozima, aktivistima i predstavnicima visokoškolskih ustanova koji imaju istu viziju i vrijednosti da bismo ostvarili ovaj važan cilj za svako društvo – adekvatno i primjenjivo obrazovanje mladih.

Ova konferencija predstavlja sjajnu priliku za sve zainteresirane da saznaju više o ovom pokretu i priključe se, jer sada je pravo vrijeme za to!

Zanimljivo je spomenuti da je provedeno istraživanje od strane CARE-a i njihovih partnera u svibnju i lipnju 2019. godine, na uzorku od 2.500 ispitanika  u BiH, Srbiji i Kosovu o kvaliteti obrazovanja o životnim vještinama. Prosječna ocjena je 3 (gdje je 5 najviša ocjena). 88% ispitanika u BiH, 95% u Srbiji i 97% na Kosovu smatra kako je obrazovanje o životnim vještinama nužno za mlade. 94% ispitanika u BiH, 84% u Srbiji i 96% na Kosovu* smatra kako bi obrazovanje o životnim vještinama trebalo da bude obavezan dio obrazovanja.

Online konferencija je sastavni dio redovnih aktivnosti projektu Inicijativa mladića II (YMI – Young MenInitiative): “Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II”, i projekta "Muškarci i dječaci kao partneri u promoviranju rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilјa među mladima na Balkanu" koji je podržavaju Vlade Švicarske, Oak fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Balkans.

Za sve ostale informacije vezane za konferenciju možete pronaći na sljedećem linku.

Kopirati
Drag cursor here to close