Ulaganje u budućnost

Posušje ulaže u obrazovanje: Novi informatički kabinet i građevinski radovi

Čitlučku školu u dvije smjene pohađa čak 54 učenika stoga je u suradnji općinske administracije i uprave škole izrađen projekt rekonstrukcije ukupne vrijednosti oko 250.000,00 KM te se nastoje iznaći sredstva kako bi se s njegovom provedbom krenulo u
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 12. 2018. u 07:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U osnovnoj školi Ivana Mažuranića opremljena je učionica koja će od sada biti u funkciji informatičkog kabineta. Naime, angažmanom ravnatelja škole Širića prikupljena su sredstva za formiranje ovog kabineta u koji je instalirano čak 28 računala tako da svaki učenik na satu informatike samostalno prati nastavu.

Računala su umrežena i nastavnik u svakom trenutku prati i nadzire rad učenika. Upravo Općina Posušje financijski je potpomogla opremanje i umrežavanje kabineta kako bi učenici najbrojnije škole u Bosni i Hercegovini imali suvrmene uvjete za usvajanje znanja i stjecanje vještina u informatici koja danas opravdano slovi kao najprespektivnija tehnološka grana. 

Stavljanje u funkciju informatičkog kabineta bio je povod posjete načelnika Bage školi gdje ga je ravnatelj upoznao s urađenim, zahvalio se na dosadašnjoj potpori i suradnji, ali ukazao i na nove potrebe koje škola ima. Kako se radi o najvećoj školi u Bosni i Hercegovini, po broju učenika, školi koja radi u dvije smjene i to kroz 12 sati dnevno, velike su i potrebe s kojima se svakodnevno susreće ravnatelj i cijeli kolektiv.

Foto: Općina Posušje / Posjeta školi

„Ipak zajedničkim naporima i inovativnošću svih nas u sustavu tražimo mogućnosti dodatnih izvora financiranja za daljnje uređenje svih škola na području naše općine jer su nažalost razvojni kapaciteti općinskog proračuna skromni i ne ostavljaju nam puno mogućnosti.“, kazao je Bago.

Stoga Općina kroz svoj Ured za razvoj stoji na raspolaganju svim našim školama, ustanovama i pojedincima kako generator i potpora u prijavi na pozive za razna grant i druga sredstava, a i sama aplicira i provodi više projekata razvojnog karaktera.

Potvrda naših planova i danas je stigla iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH koji je pozitivno ocjenio našu aplikaciju tako da je projekt rekonstrukcije i sanacije područne škole Čitluk ostvario financijsku potporu od strane ovog državnog ureda.

Foto: Općina Posušje / Radovi na igralištu

Inače ova područna škola zahtjeva što hitnije radove, kako na adaptaciji postojećeg prostora tako i na proširenju, jer kao i ostale škole na području Posušja i ovdje se bilježi povećani broj učenika u ovoj školskoj godini.

Čitlučku školu u dvije smjene pohađa čak 54 učenika stoga je u suradnji općinske administracije i uprave škole izrađen projekt rekonstrukcije ukupne vrijednosti oko 250.000,00 KM te se nastoje iznaći sredstva kako bi se s njegovom provedbom krenulo u 2019. godini, navedeno je na stranici Općine Posušje.

Posjeta je iskorištena je i za obilazak radova na školskom igralištu područne škole u Broćancu gdje je završena prva faza radova, napravljeni su potporni zidovi, a preostalo je asvaltiranje igrališta i uređenja stražnjeg partera škole.

U ostalim školama također se provode prioritetne aktivnosti tako se u osnovnoj školi u Viru prilagođava invalidski ulaz u školu. U osnovnoj školi u Rakitnu u planu je uređenje školskog dvorišta do ulaza u školu, dok se kod osnovne škole na Vraniću okončava pravna procedura oko otkupa zemljišta za dvoranu kako bi se u što skorijem vremenu krenulo u procedure nabavki i radova na njoj.

Kopirati
Drag cursor here to close