Ekološka sekcija u akciji

Poklon gradonačelniku, jaslice od recikliranih predmeta

Učenice ekološke sekcije Prve osnovne škole Široki Brijeg poklonile su gradonačelniku Kraljeviću prigodan poklon, jaslice za Božić napravljene od recikliranih predmeta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 12. 2019. u 21:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miro Kraljević gradonačelnik Širokog Brijega upriličio je prijem za članove ekološke sekcije Prve osnovne škole Široki Brijeg.

Članovi ekološke sekcije u posjetu su došli s ravnateljem Miroslavom Hrkaćem, zamjenikom ravnatelja Jozom Pinjuhom i nastavnicom Marijanom Lasić.

Kako navode na službenim stranicama Grada, cilj njihove posjete bila je prezentacija aktivnosti u sklopu ekološke sekcije. Bit njihova angažmana ogleda se u podizanju svijesti o zaštiti okoliša.

Aktivnosti koje provode odnose se na recikliranja otpada (papir, staklo, plastika....).  Može se slobodno reći kako su učenici ove škole svijest o zaštiti okoliša podigli na višu razinu, a svakodnevne aktivnosti dokaz su njihovi riječi.

Ovom prilikom učenice ekološke sekcije poklonile su gradonačelniku Kraljeviću prigodan poklon, jaslice za Božić napravljene od recikliranih predmeta.

Poručili su kako u predbožićno vrijeme njihova sekcija pravi prigodne predmete od materijala koji se ponovno mogu iskoristiti.

Na taj način čuvaju okoliš, a s druge strane njihova aktivnost ima humanitaran karakter. Predmete prodaju i sav prikupljeni prihod ide potrebitima.

Gradonačelnik Kraljević je izrazio zahvalnost na prigodnom poklonu. Poručio je kako podržava njihove projekte i aktivnosti koje su usmjerene na podizanje svijesti o zaštiti okoliša.

Također, poželio im je sve u najbolje daljnjem radu, školovanju uz čestitke povodom Božića i Nove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close