Do 7. srpnja

Otvorene prijave za upise na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Prijave se dostavljaju preko online platforme upisi.sum.ba uz naknadno dostavljanje originalne dokumentacije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 06. 2023. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorene su prijave za upise na studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru i vršit će se do 7. srpnja 2023. godine. Prijave se dostavljaju preko online platforme upisi.sum.ba uz naknadno dostavljanje originalne dokumentacije.

U Sveučilišnom centru Posavina u Orašju raspisan je i natječaj za upis na preddiplomske studije Socijalnog rada, Novinarstva i Odnosa s javnošću. Studenti koji pohađaju dislociranu nastavu u Orašju imaju ista prava i obveze kao i studenti matičnog studija na SUM-u.

Na Fakultetu se pokreće novi preddiplomski i diplomski studij Sigurnosne i međunarodne studije koji se može studirati u statusu redovitog studenta, redovitog studenta uz plaćanje i izvanrednoga studenta. Novi je studij koncipiran i usuglašen sa svim relevantnim tokovima i trendovima unutar disciplina međunarodnih odnosa i sigurnosnih studija.

Na mrežnim stranicama (http://ff.sum.ba i http://upisi.ff.sum.ba) mogu se pronaći sve informacije vezane za upise i potrebnu dokumentaciju kao i informacije o načinu utvrđivanja uspjeha u srednjoj školi.

Budućim studentima nudi se 11 jednopredmetnih i 11 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati 63 različite studijske kombinacije.

Studijski programi koji se mogu upisati su: Arheologija, Engleski jezik i književnost, Filozofija, Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti, Latinski jezik i rimska književnost, Logopedija, Novinarstvo, Njemački jezik i književnost, Odnosi s javnošću, Politologija, Povijest, Povijest umjetnosti, Psihologija, Socijalni rad, Talijanski jezik i književnost te Sigurnosne i međunarodne studije.

Upisi na studije obavljaju se prema rezultatima postignutim na razredbenome postupku, od objavljivanja rezultata do 21. srpnja 2023. godine.

Na Filozofskome fakultetu se na godišnjoj razini održava više od sto edukativnih, kulturnih i raznih događanja u organizaciji Fakulteta, ali i studentskih udruga čime se potiču studentske izvannastavne aktivnosti koje jačaju njihovu kreativnost.

Kopirati
Drag cursor here to close