SPES

Internet nije sigurno mjesto - prijavite se za radionicu 'Prevencija online nasilja nad djecom i mladima'

Centar za djecu, mlade i obitelj SPES, organizira radionicu koja će stručnjacima donijeti dodatna znanja o načinima sigurnosti djece i mladih na internetu kao i pomoć pri preventivnom djelovanju u tom području.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 11. 2023. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SPES / Najavni plakat radionice

Centar za djecu, mlade i obitelj SPES, poziva sve stručnjake koji rade s djecom i mladima, na radionicu pod nazivom ''Prevencija online nasilja nad djecom i mladima''. Navedena radionica održava se u sklopu Projekta ''Sigurnost na društvenim mrežama'' koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) uz podršku Grada Mostara.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 13. studenog 2023. godine u 17.30 sati u prostorijama Centra za djecu mlade i obitelj SPES na adresi Zagrebačka, 8.

Drugu po redu radionicu vodit će stručnjakinja iz područja socijalnopedagoške djelatnosti, dr. sc. pedagogije, Karolina Tadić-Lesko.

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem mail adrese: [email protected].

Povećanje sigurnosti

Cilj cjelokupnog projekta je rad na povećanju sigurnosti djece i mladih na društvenim mrežama.

U predstojećoj radionici stručnjaci koji rade s djecom i mladima dobit će dodatna znanja o načinima sigurnosti djece i mladih na internetu kao i mogućnost za razmjenu praktičnih iskustava u radu - kada, kako, s kim i na koji način preventivno djelovati.

Aktivnosti koje će se provesti u okviru projekta posebno su usmjerene na jačanje već postojećih kadrova koji surađuju s djecom i mladima, također na senzibiliranje javnosti o temama poput online nasilja nad i među djecom i mladima, ali i na jačanju suradnje s roditeljima koji kao takvi imaju vrlo bitnu ulogu u prevenciji samog online nasilja.

Internet nije bezopasan

Pedagozi, socijalni radnici, psiholozi i svi drugi stručnjaci koji su u radu posebno usmjereni na borbu i prevenciju online nasilja nad i među mladima tako će dobiti dublja saznanja o tome tko su počinitelji online nasilja, koji je izvor online ranjivosti kod mladih, na koji način se mogu osloniti na institucije i pravna rješenja koja nude, ali i biti dijelom vježbe o online zlostavljanju.

Potrebno je srušiti zablude kojima se internet predstavlja kao potpuno siguran i bezopasan svijet u koji djeca i mladi ulaze bez dodatnih opreza, a kvalitetna edukacija stručnjaka u projektu ''Sigurnost na društvenim mrežama'' čini se kao obećavajući početak toga ostvarenja.

Kopirati
Drag cursor here to close