Upućeno pitanje

Okvirni zakon o visokom obrazovanju u BiH nije se mijenjao 16 godina

Izaslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ilija Cvitanović (HDZ 1990) upozorio je danas da se Okvirni zakon o visokom obrazovanju u BiH nije mijenjao 16 godina.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 08. 2023. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ilija Cvitanović (HDZ 1990) upozorio je danas da se Okvirni zakon o visokom obrazovanju u BiH nije mijenjao 16 godina.

Stoga je na sjednici Doma uputio pitanje ministrici civilnih poslova BiH Dubravki Bošnjak i Agenciji za razvoj visokog obrazovanja u BiH šta se poduzelo kako bi se zakon mijenjao u smislu da se osigura kvalitetno obrazovanje i postigne međunarodnu razinu.

Ministrica je kazala da je u veljači ove godine Agencija, kao stručno tijelo, zadužena da pokrene postupak izmjena zakona i njime koordinira te se očekuje da oni do kraja septembra finaliziraju svoja mišljenja na zakon.

''No, izmjene Okvirnog zakona samo su jedna od izmjena koje je potrebno uraditi kako bi se postigli ovi ciljevi unapređenja kvalitete obrazovanja. Naime potrebna je i izmjena Kvalifikacijskog okvira u BiH, a potom i osiguranje članstva Agencije u Europskoj asocijaciji za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja'', dodala je ministrica.

Ministrica Bošnjak je podsjetila da je Vijeće ministara BiH zadužilo Agenciju da u roku od 30 dana dostavi i prijedlog realizacije preporuka Europske asocijacije koje je BiH svojevremeno dobila što je također jedan od uvjeta za stjecanje punopravnog članstva u Europskoj uniji.

Kopirati
Drag cursor here to close