Cyberbullying

Održana radionica ''Nasilje putem društvenih mreža''

''Većina škola ozbiljno shvaća slučajeve zlostavljanja i poduzet će korake kako bi ga spriječila. Ako te zlostavlja netko iz tvoje škole, prijavi to nadležnim osobama u školi''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 11. 2021. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak u prostorijama Osnovne škole Čerin održana je radionica za devete razrede pod naslovom: ''Nasilje putem društvenih mreža ili cyberbullying''.

Radionicu su predvodile univ. spec. klin. psih. Ivana Granić - Galić i mag. psych. Ana Lovrić.

''Krenuli smo s ovakvim radionicama da bi djecu prije svega upoznali s nasiljem koje nam donose društvene mreže, susrećemo se sa sve većim problemima nasilja među mladima, djeca se osjećaju nesigurno ne znaju kome takvo nasilje prijaviti, a sve ga je nažalost sve veće u današnje društvu. Bitno je prije svega djecu upoznati kako prepoznati i reagirati na nasilje putem društvenih mreža'', kazali su iz Osnovne škole.

''Većina škola ozbiljno shvaća slučajeve zlostavljanja i poduzet će korake kako bi ga spriječila. Ako te zlostavlja netko iz tvoje škole, prijavi to nadležnim osobama u školi. Ljudi koji postanu žrtve zlostavljanja imaju pravo na pravdu. Postoje i zakoni koji štite sve građane od klevete i uvreda. U situacijama kada ti je neugodno razgovarati s roditeljima, nastavnicima o nasilju koje ti se dešava uvijek možeš potražiti savjet PLAVOG TELEFONA na broj: 080050305.'' zaključili su iz Osnovne škole Čerin.

Kopirati
Drag cursor here to close