30 minuta je dosta?

Nastavnici u srednjim školama ne žele normalan sat ali ni platformu

Na pitanje jeste li za to da se šesti i sedmi vrate u učionicu, dakle, svih sedam sati u učionici, potvrdno je odgovorilo 60 posto članova…
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 10. 2020. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skoro svi nastavnici srednjih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji žele sat od 30 minuta, većina ih želi da se svih sedam školskih sati provodi u učionici i nitko od njih ne želi stavljati sadržaj na platformu, poručio je Sindikat srednjih  škola HNŽ-a.

Naime, mjesec dana od početka nastave Sindikat srednjih škola HNŽ-a koji nastavu izvode po hrvatskom nastavnom planu i programu izvršio je anketu članstva kako bi saznali što članovi misle o novonastalim okolnostima i izvođenju nastave u vremenu pandemije, s čime su zadovoljni, s čime ne. 

''Na prvo pitanje jeste li za vraćanje nastavnoga sata na 45 minuta članstvo se izjasnilo da su prvenstveno za pridržavanje i poštivanje epidemioloških mjera i za to da, dok god traje ovakvo stanje, sat traje 30 minuta. Ovo je odgovor 95 posto članova'', navodi Sindikat.

Na pitanje jeste li za to da se šesti i sedmi vrate u učionicu, dakle, svih sedam sati u učionici, potvrdno je odgovorilo 60 posto članova, dok je 40 posto da se šesti i sedmi sat održavaju online. Na treći upit o obvezi stavljanja sadržaja na platformu članstvo se 100 posto izjasnilo protiv.

''Platforma je potrebna samo u slučajevima samoizolacije, stav je članova Sindikata srednjih škola koji nastavu izvode po hrvatskom nastavnom planu i programu'', priopćio je sindikat navodeći kako će stavove svojih članova prenijeti ministru i Vladi HNŽ-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close