Županija Središnja Bosna

Nastavnici bez odjeljenja postaju asistenti djeci s poteškoćama u razvoju

''Nije nam cilj mlađe ostaviti bez posla jer bi samim tim stvorili dodatni problem, prisilili ih da sele na druga područja.''
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 09. 2021. u 15:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Značajan pad broja učenika u školama Županije Središnja Bosna (ŽSB), kojih je samo u godinu dana skoro 500 manje, doveo je do novog problema - viška nastavnog kadra.

No, po riječima županijskog ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Bojana Domića, nastavnici ne trebaju strahovati za svoja radna mjesta.

''Mi smo već poduzeli određene radnje da višak nastavnog kadra ne bude socijalni i svaki drugi problem. Vlada je donijela odluku da svi učitelji razredne nastave ostaju u radnom odnosu, da će raditi u cjelodnevnom boravku ili kao asistenti za djecu s poteškoćama u razvoju'' - rekao je Domić.

Ako bi primijenili kriterije o tehnološkom višku, dodao je ministar, prvi na udari bio bi mlađi kadar.

''Nije nam cilj mlađe ostaviti bez posla jer bi samim tim stvorili dodatni problem, prisilili ih da sele na druga područja. Mi ćemo sve učiniti da tehnološkog viška bude sve manje, da se ljudi kvalitetno iskoriste i budu potpora našem obrazovnom sustavu'' - poručio je Domić.

Kopirati
Drag cursor here to close