Napretkov ljetni program njemačkog jezika

Napretkovci učili njemački jezik

"Od savršeno isplanirane nastave do odlično organiziranog kulturnog sadržaja – nije bilo trenutka dosade, ali je, također, bilo dovoljno vremena za slobodne aktivnosti"
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 08. 2022. u 11:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom dodjelom diploma za 39 mladih iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske završen je ovogodišnji Napretkovog ljetni program njemačkog jezika.

Dvotjedna priča sa sobom je donijela nova životna iskustva, znanja i prijateljstva i učinila nas bogatijima i spremnijima za sutrašnjicu, priopćili su iz HKD Napredak Beč.

Smješteni u samom srcu Beča, učenici su imali priliku upoznati grad, austrijsku kulturu, običaje, gospodarstvo, diplomaciju, način života  kako Austrijanaca tako i doseljenika s naših područja. 

"Vjerujem da predstavljam i dijelim mišljenje svih učesnika Napretkove ljetne škole kada kažem da smo oduševljeni programom koji su organizatori odabrali. Sve je osmišljeno do najmanjih detalja i dovedeno do savršenstva, od prijevoza sudionika preko smještaja pa do samog tečaja. Očit je rad i trud organizatora“, kazao je Harun Muminović, jedan od polaznika ljetnog programa.

Filip Jurić, učenik I. tehničke škole Tesla u Zagrebu, najviše je pohvalio voditelje.

"Od savršeno isplanirane nastave do odlično organiziranog kulturnog sadržaja – nije bilo trenutka dosade, ali je, također, bilo dovoljno vremena za slobodne aktivnosti", naglasio je Jurić.

Svoje dojmove iznijela je i učenica iz Mostara Marta Raguž.

"Jezik, način govora i komunikacije, najbolje se uči proučavajući kulturu i stil života u kojem njegovi govornici žive. Stoga smo se mi odlučili uputiti u Beč u potragu za znanjem njemačkog jezika. Ljetna škola njemačkog jezika bila je odlično iskustvo. Naučili smo sudjelovati satima njemačkog jezika koje drže profesori koji su izvorni govornici tog jezika, komunicirati sa stanovnicima Beča, zabavili smo se i sprijateljili s našim sunarodnjacima. Svaki dan imali smo priliku uživati u obilaženju nekih poznatih i manje poznatih bečkih krasotica. Nadam se da će se i budući polaznici, kao i mi, oduševiti i uživati u Napretkovom ljetnom programu", naglasila je Raguž.

Kopirati
Drag cursor here to close