Priznanja

Najboljim učenicima HNŽ-a upis i stipendije

Učenik Šeste osnovne škole iz Mostara Džan Omeragić kazao je kako je njegov uspjeh iziskivao puno rada, učenja i vremena.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 06. 2018. u 13:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najuspješnijim učenicima osnovnih škola će biti omogućen upis u sve srednje škole, a s druge strane najboljim učenicima srednjih škola omogućit ćemo stipendije za studiranje'', rekao je premijer Hercegovačko - neretvanske županije Nevenko Herceg tijekom svečane dodjela priznanja za učenike generacije u osnovnim i srednjim školama na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) za školsku 2017./2018. godinu.

Herceg je rekao kako već treću godinu zaredom Vlada HNŽ, odnosno resorno ministarstvo prakticira nagraditi najbolje učenike u osnovnim i srednjim školama te kako je ova nagrada rezultat uspjeha djece.

Ocijenio je kako Vlada obrazovanju daje jedan vrhunski prioritet za različite projekte i aktivnosti.  

''Izdvajamo preko 40 posto proračuna za osnovno, srednje i visoko obrazovanje kroz obnovu škola, zbrinjavanje tehnološkog viška, organizacijskih shema škola, prijevoz učenika i slično'', istaknuo je premijer HNŽ.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović istaknuo je kako je cilj tog ministarstva promovirati znanje i kvalitetne učenike jer, kako je kazao, oni su budućnost Bosne i Hercegovine.

Učenik Šeste osnovne škole iz Mostara Džan Omeragić kazao je kako je njegov uspjeh iziskivao puno rada, učenja i vremena.

''Ovo je prestižno priznanje, i ovo je bio moj primarni cilj u osnovnoj školi'', istaknuo je Džan, kazavši kako planira upisati Staru gimnaziju u Mostaru.

Maturantica Srednje strojarske i Srednje glazbene škole Nina Petković naglasila je kako je uložila mnogo truda da bude učenica generacije.

''Nagrada je vrhunac svega, tako da to nije bio nikakav problem'', kazala je Nina, koja planira upisati Fakultet strojarstva na Sveučilištu u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close