Politehnika

Na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru održana svečana promocija doktora znanosti

Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 02. 2022. u 15:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana promocija doktora znanosti održana je u subotu na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Prof. dr. Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta na čast doktora znanosti promovirao je tri kandidata doktorskih studija: Doktorskog studija "Politehnika" i Doktorskog studija Evropskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Šehzudin Dervišić promoviran je na čast doktora znanosti iz znanstvenog područja: Tehničke nauke, polje: Interdisciplinarne tehničke nauke, grana: Materijali i iz naučnog područja - Tehničke nauke, polje: Mašinstvo, grana: Procesno mašinstvo na doktorskom studiju "Politehnika" Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Ernad Bešlagić promoviran je na čast doktora znanosti iz znanstvenog područja: Tehničke nauke, polje: Mašinstvo, grana: Proizvodno mašinstvo i iz naučnog područja: Tehničke nauke, polje: Mašinstvo, grana: Mašinske konstrukcije na doktorskom studiju "Politehnika" Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Sunčica Hajdarović promovirana je na čast doktora znanosti iz znanstvenog područja: Društvene nauke, naučnog polja: Pravo, naučne grane: Krivično pravo i krivično procesno pravo na Doktorskom studiju Evropskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Svečana promocija doktora znanosti održana je kao jedna od manifestacija upriličenih povodom obilježavanja 45. godina postojanja i rada Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close