St. John's

Sveučilišta povezala Ameriku i Mostar

Sveučilište u Mostaru danas broji 65 memoranduma ili sporazuma o suradnji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 09. 2020. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru potpisalo je sporazum o suradnji St. John’s sveučilištem, sveučilištem sa 150-godišnjom povijesti koje nudi preko 100 glavnih smjerova u sedam kampusa, uključujući tri smještena u New Yorku.

Ovo je prvi sporazum Sveučilišta u Mostaru s institucijom visokog obrazovanja Sjedinjenih Američkih Država, priopćeno je u četvrtak sa Sveučilišta.

''Vizija Sveučilišta u Mostaru je visoko organizirana, integrirana i funkcionalna visokoškolska ustanova uključena ponajprije u europski prostor visokoga obrazovanja, a razvojem i napretkom i u svjetski obrazovni prostor. Ovaj prvi sporazum s jednim američkim sveučilištem pokazatelj je naših napora i uloženoga truda te je ovo važan sporazum i važan dan za Sveučilište u Mostaru'', naglasio je Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru.

Potpisani sporazum odnosi se prije svega na akademsku suradnju u razmjeni nastavnog osoblja i studenata, rad na zajedničkim projektima te razmjenu iskustva oko svih važnih akademskih pitanja.

Sveučilište u Mostaru danas broji 65 memoranduma ili sporazuma o suradnji.

''Mrežu sveučilišnih partnera uspješno smo proširili i s institucijama visokog obrazovanja izvan Europe. Pandemija ostavlja zasigurno trag na svakome polju, a pogotovo polju međunarodne suradnje, međutim osiguranje kvalitete studiranja kroz pružanje većih mogućnosti i dalje je prioritet Sveučilišta'', istaknula je prorektorica za međunarodnu suradnju SUM-a Sanja Bijakšić.

Ured za međunarodnu suradnju predano radi na održavanju postojećih partnerskih odnosa, ali i uspostavljanju novih sporazuma i oblika suradnje, priopćeno je sa Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close