''STOP NASILJU''

Mostarska osnovna škola obilježila Dan prevencije vršnjačkog nasilja

Dan ružičastih majica je prilika da se učenicima, nastavnicima i društvu u cjelini, skrene pažnja na problem, uzroke i posljedice vršnjačkog nasilja u školama.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 02. 2022. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola Cim u Mostaru je u srijedu 23. veljače na svoj način obilježila je Dan ružičastih majica, odnosno Dan prevencije vršnjačkog nasilja.

''To je uvijek prilika da stavimo naglasak na problem vršnjačkog nasilja iako se samom prevencijom, na brojne druge načine, bavimo tijekom cijele školske godine. Potaknuti idejom naše učiteljice Arijane, na ovaj smo posebni Dan izišli na školsko igralište zajednički formirajući poruku: STOP NASILJU! Zahvaljujemo našem domaru Andriji koji nam je uz pomoć ravnatelja Škole za ovu prigodu ''pripremio teren''', kazali su iz ove Škole.

Foto: Bljesak.info / Stop nasilju, poručili su mostarski osnovnoškolci

Iz Osnove škole Cim napominju i da nasilje nije samo fizičko i verbalno, nego i socijalno (kada se npr. nekoga namjerno isključuje iz zajedničkih aktivnosti) te elektroničko ili cyberbullying (kada se potiče grupna mržnja, objavljuju osobne fotografije i slično).

''Bez obzira o kojoj se vrsti nasilja radi – nasilje boli! Ako ne poduzimamo ništa kako bismo ga zaustavili i sami na taj način sudjelujemo u nasilju!'', jasno su poručili mostarski osnovnoškolci.

Posljednja srijeda u mjesecu veljači svake godine u svijetu se obilježava se kao Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica.

Dan ružičastih majica je prilika da se učenicima, nastavnicima i društvu u cjelini, skrene pažnja na problem, uzroke i posljedice vršnjačkog nasilja u školama.

Kopirati
Drag cursor here to close