Nova znanja

Mostar: Studenti FIT-a se upoznaju s novim trendovima u digitalnom marketingu

Stečena znanja i vještine studenti će koristiti za potrebe kreiranja digitalnih marketinških strategija i kampanja, koje pripremaju u suradnji sa IT kompanijama, partnerima i prijateljima Fakulteta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 03. 2023. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti prve godine Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, u pratnji predmetnog nastavnika, prof. dr. Veldina Ovčine, posjetili su prostorije marketing agencije ''eMedia Patch'', kako bi se informirali o radu Agencije i stekli nova teoretska i praktična znanja iz oblasti digitalnog marketinga.

Članice menadžmenta Agencije, Šejla Rahimić i Amila Marić, organizirale su i implementirale kreativne radionice sa studentima, na kojima se razgovaralo o konceptima i tehnikama digitalnog marketinga, novim trendovima u razvoju, metrikama mjerenja efikasnosti marketinških kampanja, te o značaju ''soft skills'' vještina u pravcu razvoja karijere budućih IT stručnjaka.

Studentski projekti u najavi

Stečena znanja i vještine studenti će koristiti za potrebe kreiranja digitalnih marketinških strategija i kampanja, koje pripremaju u suradnji sa IT kompanijama, partnerima i prijateljima Fakulteta.

''Posjeta je bila izuzetno korisna i edukativna. Pružila nam je priliku da se upoznamo sa primjerima primjene digitalnog marketinga u praksi, kao i najnovijim tehnologijama i procesima u tom sektoru. Dobili smo bolji uvid o potencijalnim karijerama i novim prilikama. Sa puno entuzijazma ćemo kreirati naše marketinške kampanje, o čemu ćemo javnost blagovremeno informisati'', naglašava Nejra Topić, studentica I godine FIT-a.

Svoje oduševljenje realiziranom posjetom nije krio ni Anes Mušić, koji je ovom prilkom izjavio:

"Iznimno mi je drago što sam imao priliku učiti od menadžera kompanije koja promoviše uspješne poslovne priče i iskustva svojih zaposlenika. Uz interaktivnu sesiju upoznali smo se sa različitim oblastima marketinga, projektnim aktivnostima, vizijom i misijom kompanije. Razgovarali smo o studentskim praksama i prilikama za prvo zaposlenje. Izuzetno sam zahvalan profesoru Veldinu Ovčini na realizaciji ove posjete i na gostoprimstvu našeg domaćina, kompanije eMedia Patch".

Studentske prakse i akademije

Amina Bašić naglašava da su održane radionice nadmašile i njena visoka očekivanja.

''Sve su nas zadivile menadžerice kompanije, Šejla i Amila, koje su nam približile svijet digitalnog marketinga i sve ono što njihova firma radi, te način na koji realizira sve zacrtane ciljeve. Dodatno su nas zainteresirale za studentske prakse i akademije koje agencija organizira, te sam sigurna da će u nama, studentima, u budućnosti, imati i zaposlenike i buduće partnere'', rekla je Bašić.

Kopirati
Drag cursor here to close