Promjene

Mostar: Dražen Barbarić novi dekan Filozofskoga fakulteta

Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 09. 2022. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doc. dr. sc. Dražen Barbarić novi je vršitelj dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru na što je prvotno Senat dao suglasnost, a potom je na sjednici Upravnog vijeća Sveučilišta i potvrđen izbor, objavilo je mostarsko Sveučilište.

FFMO / Dražen Barbarić

Barbarić je docent na Filozofskom fakultetu, a bavi se područjima političke teorije i političke filozofije, geopolitike, mirovnim studijama, popularnom kulturom i politikom, teorijama nacija i nacionalizma, političkim ideologijama i doktrinama, kulturom pamćenja i politikom povijesti.

Barbarić je rođen 1987. u Mostaru, a osnovnu školu i gimnaziju pohađao je na Širokom Brijegu. Preddiplomski i diplomski studij politologije završio je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a doktorski studij politologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu 2017. Od veljače 2012. bio je zaposlen kao asistent, a od 2017. u statusu docenta na Studiju politologije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Potom je obnašao službu pročelnika Studija politologije.

Sudjelovao je u svojstvu izlagača na 26 znanstvenih konferencija, te objavio 16 znanstvenih radova.

Kopirati
Drag cursor here to close