Toni Dumančić

Mladi inovator iz Mostara trijumfirao na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2023.

Izložba ARCA održala se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, od 12. do 14. listopada, a posjetitelji su imali priliku diviti se preko 200 inovacija i novih tehnologija koje su rezultat predanog rada.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 10. 2023. u 17:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toni Dumančić, petnaestogodišnji programer iz Mostara i član Društvo inovatora Faust Vrančić - Šibenik, trijumfirao je na 21. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2023. te je sa svojom inovacijom osvojio zlatno odličje.

Izložba ARCA održala se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, od 12. do 14. listopada, a posjetitelji su imali priliku diviti se preko 200 inovacija i novih tehnologija koje su rezultat predanog rada kreativnih umova iz raznih dijelova svijeta.

Inovatori pojedinci, istraživački timovi, akademska zajednica, te brojne uspješne tvrtke iz Hrvatske, BiH, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Češke, Belgije, Njemačke, Turske, Kine, Irana, Poljske, Srbije, Slovenije, Južnoafričke Republike svojim su inovativnim idejama dali svoj obol ovogodišnjoj izložbi.

Toni se predstavio svojom revolucionarnom aplikacijom RestoRitam, koja je osvojila zlatnu medalju za svoj doprinos ubrzanju usluživanja gostiju u restoranima. Njegova inovativna primjena tehnologije kamera i umjetne inteligencije omogućava sustavu da prepozna kada bilo koji gost zahtijeva uslugu konobara, pružajući do pet puta bržu uslugu.

Toni Dumančić, koji je oduševio posjetitelje svojim znanjem i predanošću, privukao je pažnju i podršku poznatog pionira u području primjene kamera i umjetne inteligencije, Tomislava Bronzina.

"Njegov rad prepoznali su i brojni pripadnici akademske i stručne zajednice, koji su ga na kraju nagradili zlatnom medaljom. Uspjeh mladog inovatora ne samo da slavi njegovu posvećenost inovacijama već i naglašava rastući utjecaj mladih talenata u tehnološkom svijetu. S obzirom na njegov dosadašnji uspjeh, svijet s nestrpljenjem očekuje sljedeće korake ovog nadarenog mladića, dok on nastavlja inspirirati i transformirati industriju svojim jedinstvenim idejama i znanjem", priopćeno je iz  Društva inovatora Faust Vrančić - Šibenik, čiji je Dumančić i član.

Kopirati
Drag cursor here to close