BiH u EU

Paneuropska unija: Mladi odlučuju hoće li budućnost biti dobra ili loša

Međunarodna konferencija mladih 'Uloga mladih u procesu europskih integracija'
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 08. 2018. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Paneuropska unija BiH

Paneuropska unija Bosne i Hercegovine organizirat će sutra u Vogošći međunarodnu konferenciju Mladih Paneuropske unije BiH "Uloga mladih u procesu europskih integracija".  

Članovi Mladih Panevropske unije BiH odlučili su organizirati ovu međunarodnu konferenciju, u suradnji s Fondacijom Konrad Adenauer i organizacijom Mladih Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", s ciljem da mlade podsjete da su građani Europe i da ih ohrabri da se aktivnije uključe u diskusiju vezanu za izgradnju i budućnost BiH u Europskoj uniji.

V.d. predsjednika Panevropske unije BiH Haris Ćutahija je rekao da će na konferenciji, čiji je pokrovitelj Općina Vogošća, sudjelovati mladi iz cijele BiH, mladi članovi skoro svih većih političkih stranaka, svih programskih orijentacija, mladi iz oba bosanskohercegovačka entiteta, predstavnici  različitih organizacija kao i pojedinci.

''Oni svi imaju nešto zajedničko - trude se da za sebe i svoju generaciju osiguraju bolju i svjetliju budućnost i znaju da je jedini put k tome put ka članstvu u Europskoj uniji'', rekao je Ćutahija.  

Dodao je da je to ono na čemu se treba graditi BiH, na stvarima koje nas spajaju, a ne na podjelama.

''Paneuropska unija BiH se zalaže za izgradnju sveukupnog koncenzusa u pitanjima euvropskog puta BiH. To je proces u kojem ne sudjeluju samo političari već čitavo društvo, a mladi se trebaju direktno uključiti jer se to njih najviše tiče'', zaključio je Ćutahija.

Predsjednik Mladih Paneuropske unije BiH Dario Plavčić je rekao da su mladi u BiH neiskorištena snaga koju je potrebno potaknuti da se oslobodi društvene letargije u kojoj se naša država nalazi i hrabro krene u bolje sutra.

''Budućnost je pred nama. Hoće li ona biti dobra ili loša, odlučujemo samo mi - mladi ljudi'',  kazao je Plavčić, saopćeno je iz Paneuropske unije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close