Europa nas očekuje

Apel Paneuropske unije: Budite brži i odgovorniji

Vijesti / Flash | 26. 05. 2016. u 13:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Paneuropske unije BiH sutra u Sarajevu počinje trodnevna Međunarodna konferencija ''Bosna i Hercegovina, Jugoistočna Europa, Europska unija: Izazovi integracija i regionalne suradnje u kontekstu globalizacije''.

Tom prilikom, Paneuropska unija BiH pozdravit će podnošenje aplikacije za članstvo BiH u EU, te apelirati na političke dužnosnike u BiH da uz veću odgovornost i konsenzus nastave brže realizirati aktivnosti za dobivanje kandidatskog statusa BiH iz razloga promjena geopolitičkih prilika u svijetu, priopćili su organizatori.

Prvog dana bit će upriličen panel "Europa nas očekuje" s predstavnicima bh. i međunarodnih institucija, te zastupnicima u Europskom parlamentu.

U Vijećnici će drugog dana uslijediti panel o regionalnoj suradnji, na kojem će govoriti veleposlanici zemalja regije u BiH, kao i panel na kojem će se obratiti predstavnici paneuropskih organizacija iz regije i Europe.

Na konferenciji, gdje se očekuje više od 100 sudionika, planirano je usvajanje Deklaracije Paneuropske unije BiH koja će biti upućena svim političkim dužnosnicima u BiH, vladama zemalja regije i Europske unije.

Konferencija se završava u nedjelju svetom misom za sudionike-katolike u katedrali 'Srca Isusova' u Sarajevu, priopćili su organizatori.

Paneuropska unija BiH je nevladina organizacija koja snažno podržava euroatlantske integracije i pridruženje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji i NATO-u.

Kopirati
Drag cursor here to close