Posjeta Univerzitetu

Marić s konzulom Republike Turske o dovršetku Studentskog doma

Izgradnja je financirana sredstvima Općine Antalija u Republici Turskoj i Univerziteta u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 01. 2022. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog vijeća gospodin Salem Marić zajedno s Generalnim konzulom Republike Turske nj.e. Yaşar Ergün posjetio je Rektorat Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i novoizgrađeni Studentski dom.

U sklopu posjete, s domaćinom Univerziteta, rektorom prof.dr.sc. Elvirom Zlomušicom razgovarao je o projektu dovršetka izgradnje Studentskog doma, te je upriličen obilazak izgrađenog objekta u kampusu Univerziteta.

Izgradnja je financirana sredstvima Općine Antalija u Republici Turskoj i Univerziteta u Mostaru.

Predsjednik Gradskog vijeća ovom posjetom naznačio je da će Grad Mostar u idućem razdoblju predvidjeti stavke za uređenje partera i prilaza Studentskom domu i kako se nada da će Studentski dom otvoriti vrata studentima iz cijele Bosne i Hercegovine i regije početkom iduće akademske godine.

“Mostar je univerzitetski grad. Izgradnja Studentskog doma u kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić” značajan je infrastrukturni projekat, kojim nastavljamo viziju uspostavljanja jakog i stabilnog Univerziteta kao središta znanja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. U idućem razdoblju zajedno u suradnji učinit ćemo aktivnosti da završimo izgradnju Studentskog doma i poželjet ćemo dobrodošlicu studentima. Zahvalio bih se Generalnom konzulu Republike Turske i rektoru prof.dr.sc. Elviru Zlomušici na radu da se izgradi Studentski dom”, zaključio je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close